Međimurje Press
Sport+

POČEO MEĐUNARODNI RUKOMETNI TURNIR POZOJ HANDBALL CUP

Prvi dan turnira odigrane su 52 utakmice u šest sportskih dvorana diljem Međimurja

Sudačkim zviždukom točno u podne u četvrtak, 24. kolovoza otvoren je treći u nizu Međunarodni rukometni turnir Pozoj Handball Cup.

 

Četverodnevni rukometni turnir za djevojčice i dječake od 10 do 17 godina ove je godine okupio 90-ak ekipa iz čak šest zemalja Europe – Hrvatske, Mađarske, Austrije, Slovačke, Poljske te Bosne i Hercegovine. Ponosni smo što se na Pozoju svake godine vijori sve više zastava različitih država, ali i što imamo ekipe koje nam dolaze od samog početka te ostaju sve više dana u Međimurju. Popunili smo većinu smještajnih kapaciteta te rasporedili utakmice u šest sportskih objekata u Međimurju. Uz centralnu dvoranu Graditeljske škole Čakovec, utakmice se odigravaju u Sportsko-rekreacijskom centru Aton u Nedelišću, dvorani II. osnovne škole Čakovec te sportskim dvoranama u Prelogu, Donjem Kraljevu i Maloj Subotici, istaknuo je na konferenciji za medije glavni organizator navedene sportske manifestacije Davor Varga, prof., pritom naglasivši da njezino održavanje ne bi bilo moguće bez Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, Međimurske županije, Grada Čakovca, Turističke zajednice Međimurske županije, Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije, kao i brojni sponzori.

Novina ovogodišnjeg turnira je što će sudionici osim u sportskom programu imati prilike sudjelovati i u dodatnim sadržajima edukativnog karaktera. Službenici Policijske uprave međimurske postavit će informativni punkt Mobilnog preventivnog centra te informirati djecu i mlade o neželjenim oblicima ponašanja, dok će nakon toga stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije održati radionice o zdravog i aktivnog načina života. Oba programa održat će se u petak, 25. kolovoza u krugu Sportske dvorane Graditeljske škole, s početkom u 11 sati.

Konferenciji održanoj uoči početka turnira prisustvovali su i župan Međimurske županije Matija Posavec te gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, koji su uputili pohvale organizatoru Društvu športske rekreacije Sportska subota i suorganizatorima Muškom rukometnom klubu Čakovec i Ženskom rukometnom klubu Zrinski.

-Važno je što se ovdje radi o djeci i mladima jer orijentacija naše Županije jest ulaganje u zdravlje mladih u čemu bavljenje sportom igra ključnu ulogu. Zato nam je svaka promocija sportskih aktivnosti važna te joj dajemo punu podršku, zato mnogo ulažemo u sportsku infrastrukturu diljem našega kraja, naglasio je župan Matija Posavec te istaknuo Pozoj Handball Cup kao jednu od ključnih sportskih manifestacija našeg kraja.

U istom tonu nastavila je i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini, čestitavši organizatoru na uspješnoj organizaciji ovog zahtjevnog turnira.

-Smatram da je sport ono što zbližava našu djecu, a sigurna sam da će sudionici turnira, treneri, navijači i svi ostali uz sportski program imati vremena upoznati ljepote Čakovca i Međimurske županiju i nakon toga se ponovo vratiti u naš grad. Vjerujem da je ovogodišnja nadogradnja turnira samo dio onog što nas čeka u narednim godinama, zaključila je Ljerka Cividini.

U nastavku donosimo dašak atmosfere prvog dana rukometnog spektakla koji traje do nedjelje, 27. kolovoza.

(a)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja