Međimurje Press
Sport+

Pojedinačno i ekipno PH u cestovnom trčanju!

U subotu, 29.10.2022. je u Zaprešiću, u vrlo dobroj organizaciji AK Fit, po maglovitom, ali ugodnom vremenu za trčanje, održano Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju.

Kod seniorki na 10 km naslov prvakinje Hrvatske osvojila je prema očekivanju Matea Parlov Koštro u vremenu 32:45, dok je u utrci seniora na 10 km naslov prvaka Hrvatske osvojio je Marino Bloudek u vremenu 30:02. Najbolji od naših bio je Andrej Hladnik koji je sa vrlo dobrim rezultatom 32:41 osvojio 10. mjesto. Odličnu utrku otrčao je i Nikola Štefanić koji je sa 33:46 osvojio 18. mjesto. Bravo za Andreja i Nikolu!

U ženskoj konkurenciji Marina Godinić je također istrčala novi osobni rekord i s vremenom 40:50 osvojila vrlo dobro 12. mjesto. Bravo i za Marinu, a naravno i za sve ostale koji su trčali u ovoj utrci.

Simona Jambrošić juniorska prvakinja Hrvatske u cestovnom trčanju

U kategoriji juniora na 10 km pobijedio je Nino Jambrešić s novim juniorskim rekordom Hrvatske 31:07, a naša najbolja trkačica Simona Jambrošić također je pobijedila sa novim osobnim rekordom u vremenu 36:46. Bravo za našu Simonu i njezinu novu titulu prvakinje Hrvatske!

U utrci juniora nastupio je još i naš Karmelo Mrvica koji je također istrčao odličnu utrku i sa novim osobnim rekordom 34:14 osvojio 5. mjesto. Bravo i za našeg Karmela!

Budući da se ova utrka ujedno bodovala i za ekipno PH i to samo u seniorskoj konkurenciji na 10 km dobili smo i ukupne pobjednike. Kod seniora najbolji je bio AK Kvarner (Marino Blodek, Danijel Peček i Blaž Car-Pavlic) s ukupnim vremenom 1:35:17 ispred AK Svetice (Miškulin, Mikulić, Čokić) – 1:36:08 dok su 3. mjesto osvojili dečki iz AK Zabok (Matovina, Gorički, Špoljar) u vremenu 1:40:57.

Muška ekipa AK Varaždin 4., ženska 6.

Naši dečki (Andrej Hladnik, Nikola Štefanić i Marko Martinčić) sa 1:42:27 osvojili su odlično 4. mjesto. Velika čestitka našim dečkima na izvrsnom plasmanu, a naravno i svim ostalima koji su uspješno završili utrku. U kategoriji seniorki pobijedile su predstavnice iz AK Svetice (Matea Parlov Koštro, Martina Horvat i Marija Primorac) s ukupnim vremenom 1:54:51 dok su naše puce (Marina Godinić, Višnja Čonkaš i Ivana Bunić) osvojile 6. mjesto sa istrčanih 2:15:29. Bravo i za naše puce u ekipnom poretku, a još jednom naravno i za sve ostale koji su uspješno završili ovu utrku!

 

AK VARAŽDIN

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja