Međimurje Press
Sport+

SAMBOLEC IZBORIO SVJETSKI KUP U KAIRU

Odlične vijesti nastavljaju stizati iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan. U tjednu kada slijednik čakovečkog Sokola i Partizana, obilježava 30 godina djelovanja pod nazivom Marijan Zadravec Macan poklon klubu uručio je Marko Sambolec.

Na kontrolnom treningu Hrvatskog gimnastičkog saveza koji je u subotu održan u Lučkom 21.-godišnjak  je bio odličan na konju s hvataljkama. Za svoju izvedbu je dobio ocjenu 14.300 čime je osvojio prvo mjesto, ali još važnije postao dio hrvatske reprezentacije koja će krajem travnja nastupati na turniru Svjetskog kupa u Kairu. Sambolec koji je imao startnu ocjenu 5.600 bio je zadovoljan svojim nastupom. „Ovo je već četvrti kontrolni trening na kojem sam išao preko A norme. Sad mi samo još nedostaje potvrda na međunarodnom planu čime bih ispunio svoj cilj za ovu godinu. Vježba koju trenutno treniram je ona s kojom mogu ulaziti i u finala na velikim natjecanjima pa ću dati sve od sebe da to i ostvarim“ poručio je ponosan član čakovečke gimnastičke obitelji. Kairo će biti posljednji turnir Svjetskog kupa na kojemu se zbrajaju kvalifikacijski bodovi za Svjetsko prvenstvo koje je na rasporedu na jesen u Antwerpenu.

Uz Marka, put egipatske prijestolnice kao član reprezentacije putuje i Filip Ude pa će čakovečka gimnastika od 27. do 30 travnja imati svoja dva predstavnika na turniru Svjetskog kupa na konju s hvataljkama.

Tomica Jakopec

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja