Međimurje Press
Sport+

SP – Luka Baković osvojio broncu u bacanju kugle

KOBE – Hrvatski paraatletičar Luka Baković osvojio je brončanu medalju u bacanju kugle u kategoriji F46 na Svjetskom paraatletskom prvenstvu u japanskom Kobeu.

Najveći je to uspjeh u karijeri 26-godišnjeg Splićanina koji je na prošlom SP-u u Parizu bio četvrti. Ovoga puta domogao se svoje prve medalje na svjetskim prvenstvima.

Baković je do zadnje serije vodio s hicem od 16.04 m, no u zadnjoj seriji preskočili su ga “zlatni” Indijac Sachin Sarjerao Khilari s novim azijskim rekordom 16.30 m, te Kanađanin Greg Stewart koji je bacio kuglu 16.14 osvojivši srebro. U ovoj disciplini je nastupio i Erik Fabian Kaurin osvojivši devetu poziciju sa 14.11 metara.

“Sretan sam i zadovoljan sam, bronca je tu. Vodio sam do zadnje serije, ali nema veze. Sada idemo još jače, nakon kratkog odmora slijede pripreme za Pariz i pokušati tamo ostvariti još bolji rezultat i plasman,” kazao je Baković, član splitskog ASK-a, koji je bio korak do medalje i na posljednjem SP-u u Parizu. Do zadnje serije je držao treće mjesto, a na koncu je ostao bez medalje za 10 centimetara.

Ovo je druga medalja za hrvatsku paraatletiku u Kobeu nakon što je Velimir Šandor osvojio srebro u bacanju diska u kategoriji F52.

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja