Međimurje Press
Sport+

SVJETSKI DAN SPORTA OBILJEŽEN U ČAKOVEČKOM VRTIĆU MASLAČAK

Samo dan nakon velikog praznika međimurskog vrtićkog sporta, izuzetno dobro organiziranog i posjećenog Olimpijskog festivala dječjih vrtića, naši najmlađi sugrađani su opet bili sportsko aktivni. Izrazito veselo, rastrčano, druželjubivo i prije svega sportski bilo je u srijedu u čakovečkom vrtiću Maslačak u čakovečkim Martanama u kojem je obilježen Svjetski dan sporta.

Obilježavanje Svjetskog dana sporta, poznatog u svijetu i kao Challange day, u Maslačku započeto je prošle godine kada su čakovečka i međimurska sportska zajednica u sklopu projekta Međimurje Europska regija sporta 2022. pripremili izrazito zanimljivi sportski dan na otvorenom. Tada su za implementaciju sportskog sadržaja bili zaduženi studenti Međimurskog veleučilišta i Učiteljskog fakulteta koji su sada bili i organizatori dok su sportske zajednice dale podršku. Veliko dječje igralište u sklopu dječjeg vrtića Maslačak studenti MEV-a i UF-a pretvorili su u veliki sportski poligon na otvorenom na kojem su provodili aktivnosti kroz nekoliko postaja i poligona.

Iza ideje o ovakvom obilježavanju Svjetskog dana sporta stoji dvoje poznatih čakovečkih kineziologa Tomislav Hublin i Ivana Nikolić. Profesor s Međimurskog veleučilišta Tomislav Hublin izjavio je kako je ovo odličan nastavak projekta započetog u godini kada je Međimurje nosilo titulu Europske regija sporta. „Sa sportskim zajednicama spojili smo dvije naše visokoškolske ustanove. Osim što se djeca u vrtiću dobro zabavljaju povezujemo kroz sport različite generacije“ rekao je Hublin.

Svjetski dan sporr

 

Doktorica kineziologije s Učiteljskog fakulteta odsjeka u Čakovcu Ivana Nikolić kazala je kako je ovo odlična prilika za studente. „Imaju praktične vježbe i iz prve ruke mogu vidjeti kako izgleda provođenje sportskih projekata. Osmislili smo štafetne i elementarne igre, sve ono što se može vidjeti na jednodnevnim sportskim manifestacijama“ poručila je.

Mališani iz Maslačka, odjeveni u bijele majice kao simbol olimpijskog pokreta, kružno su prolazili poligone i postaje dok je za najmlađe jasličare napravljen poseban mini poligon. Na svakoj je postaji do izražaja došla neka druga vještina, poput trčanja, skakanja, spretnosti s loptom i koordinacije svih udova. Na kraju su osim vrtićaraca i njihovih odgojiteljica, zadovoljni bili i studenti, a iz naših visokoškolskih ustanova i sportskih zajednica najavljuju kako će ovakvo obilježavanje Svjetskog dana sporta postati tradicija.

Tomica Jakopec

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja