Međimurje Press
Sport+

TOTALNI USPJEH ČAKOVEC OPENA

Čakovečki hram gimnastike, Macanov dom, zauzet je od ponedjeljka do petka doslovce od jutarnjih do kasnih večernjih sati

U prijepodnevnim satima u njemu trenira naš najbolji gimnastičar Filip Ude, ali i ostali članovi natjecateljske grupe Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan dok u poslijepodnevnim brojni rekreativci, prije svega oni najmlađi. No, sve češće dvorana u centru grada koristi se i subotom. Osim natjecatelja kluba koji tada odrađuju svoj završni tjedni trening dvorana izgrađena davne 1938. ugošćuje i druge gimnastičare. Primjer toga bila je i prošla subota kada je u dvorani koja je bila poznata kroz povijest kao Sokolski dom i Partizan, održan prvo Otvoreno prvenstvo Čakovca u gimnastici – Čakovec open.

Jedinstveno gimnastičko natjecanje koja je namijenjeno članovima rekreativnih gimnastičkih pogona iz klubova sa sjevera Hrvatske okupilo je 150 djece. U grad Zrinskih stigli su predstavnici gimnastičkih klubova Vindija, Sračinec, Vinica i domaćina iz Marijana Zadravca Macana. Mladim vježbačima na otvorenju se obratio proslovljeni olimpijac Filip Ude, a Čakovec open otvorila je čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini. Želeći okupljenima što bolje sportske rezultate i dobar provod, Cividini je istaknula kako se ovim natjecanjem ulazi u tjedan kada grad obilježava svoj  rođendan te je pozvala goste da i u narednim danima dođu u Čakovec.

A odličnu rođendansku čestitku svojem gradu dali su i mladi vježbači Macana, od najmlađih do juniora koji su osvojili brojne medalje i pehare. Čakovec open potvrdio je još jednom odlične organizacijske sposobnosti trenera i vodstva GK Marijan Zadravec Macan, ali i bio pun pogodak jer je u potpunosti opravdao ideju o pokretanju ovakvog natjecanja. Iz čakovečkog gimnastičkog kluba najavljuju kako će Čakovec open postati tradicija. Već ove subote Macanov dom opet će ugostiti natjecatelje, ali ovaj put iz cijele Hrvatske na prvom natjecanju u parkouru u zemlji, a 17. lipnja na rasporedu će biti tradicionalni Macan kup.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja