Međimurje Press
Sport+

Tri mjeseca do povratka Speedway Grand Prixa u Hrvatsku!

Ostalo nam je nešto više od tri mjeseca do najvećeg motociklističkog spektakla u Hrvatskoj! FIM Speedway Grand Prix of Croatia po peti puta vraća se u Hrvatsku!

Stadion Milenium će 29.4.2023. ponovno okupiti najbolje speedway vozače u borbi za naslov svjetskog prvaka, na prvoj utrci prvenstva koje završava u poljskom Torunu u listopadu.

Speedway spektakl kojem smo svjedočili prošle godine ponovit ćemo u još boljem izdanju krajem travnja ove godine kada organiziramo Grand Prix po peti puta u povijesti stadiona Milenium. Svaki put se iznenadimo koliko dobar speedway event može biti i koje su granice borbenosti ovih vozača koji daju zadnji atom snage za svaki osvojeni bod! Isto tako pomičemo granice (avan)turizma: ekskluzivno iskustvo za publiku koja iz cijelog svijeta dolazi baš tu subotu navečer u Hrvatsku, u Međimurje. Cjelodnevnu ponudu od animacija za djecu, bokseva za vozače, FAN zone, ugostiteljstva, čini preko 50 tona tehnološke opreme u 14 kamiona, te postavljenih 129 m2 LED ekrana i  više od 40 kamera.

Brojčani rezultati Grand Prix utrke održane 2022. godine su nevjerojatna televizijska pokrivenost za jednodnevni event na TV platformi; utrka je prikazana u 56 zemalja u 740 sati prikazivanja. Ukupna gledanost televizijskih gledatelja je 9.951.000 što je medijska vrijednost događaja u iznosu od 3.895.000 € (prema istraživanju Zagreb Media Office d.o.o. i Munich Media Office). Promocija utrke na Discovery kanalima dosegla je 17.5 milijuna korisnika u tristotinjak spotova i reklama.

Najveći smo organizator događaja u sjevernoj Hrvatskoj, pa vjerojatno i šire, a promocija koju radimo za Hrvatsku i speedway velika je motivacija da budemo još bolji.“ – “ rekla je Darija Pavlic, direktorica utrke i članica FIM komisije za utrke na stazama.

Proslava 100 godina sporta u 2023.!

Povratak australskih navijača je simboličan trenutak u cijeloj ovogodišnjoj turneji jer upravo ove godine speedway slavi 100 godina sporta koji je svoju prvu utrku imao na stadionu Maitland Showgrounds u australskoj državi New South Wales 15. prosinca 1923.!

Vjerujemo da će i ova utrka dostići sportsku statistiku iz prošle godine jer smo cijelu sezonu slovili kao najbolja utrka svjetskog GP prvenstva, s top atmosferom i izvanredno pripremljenom stazom gdje su vozači odvozili najbolju speedway utrku u sezoni; na stadionu Milenium bilo je 40 pretjecanja u vožnji nakon prvog zavoja (prvi zavoj se ne račune jer se tu vozači izbore za pozicije za daljnja 4 kruga), dok je u ostalim utrkama bilo 6 (Prag), 17 (Teterow), 7 (Cardiff), 14 (Vojens).

U narednim mjesecima očekuje nas mnogo priprema i gradnje na stadionu, treninga vozača koji standardno počinju krajem veljače te najava za najveći sportski i turistički događaj sjevera Hrvatske – FIM Speedway Grand Prix of Croatia.

Ulaznice potražite u sustavu Entria, na kioscima Tiska i ostalim prodajnim mjestima.

Krešimir Biškup

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja