Međimurje Press
Ekologija

3. Kamp mladi čuvari prirode okupio prirodoslovce, vatrogasce, sokolare, lovce na leptire i nagrađene zaštitare prirode

Svjetski dan rendžera obilježava se 31. srpnja. Povodom toga Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode organizirale je 3. Kamp za mlade čuvare prirode. Održan je u Frkanovcu na Matulovu gruntu u subotu 29. srpnja. Kamp je okupio dvadeset i jednog sudionika, uzrasta od tri do četrnaest godina.

Održane su tri poučne i zabavne radionice. Djelatnici Međimurske prirode Sara Kočiš, viša stručna suradnica za edukaciju i interpretaciju i Antonio Krušelj, čuvar prirode vodili su prirodoslovnu radionicu kroz koju su djeca upoznala dio životinjskog svijeta Međimurja. Predstavnici DVD Lopatinec, Danijel Vinković, Tomica Horvatić i Niko Turk za sudionike kampa pripremili su zabavne vježbe za djecu, mladež i pomladak. Članovi Hrvatskog sokolarskog kluba Ivan Horvat iz Donjeg Kraljevca sa kćerkom Ivanom i sinom Nikolom te Zlatko Habuš iz Belice sa suprugom Danijelom predstavili su sokolarenje i priredili malu izložbu ptica.

Nakon poučnih radionica održana je svečanost dodjele nagrada najboljim mladim čuvaricama prirode i zaslužnom pojedincu u 2023 godini. Međimurska priroda dodijelila je ove godine 3 nagrade. U kategoriji Najbolje Mlade čuvarice prirode 2023. godine proglašene su Luna Rob i Vjera Hrlec, dok je Godišnje priznanje za aktivizam u zaštiti prirode 2023. godine osvojio Rudolf Rajf. Više o nagrađenima saznajte na mrežnoj stranici Međimurske prirode OVDJE.

Druženje na Matulovu gruntu nastavljeno je druženjem uz fire-pit, pečenje jegera i okrjepu. Atrakcija 3. kampa mladih čuvara prirode uslijedila je s dolaskom mraka, kada je krenuo Lov noćnih leptira. Ivica Pakrac, preparator Gradskog muzeja Varaždin postavio je svijetleće piramide te ispripovijedo brojne zanimljivosti iz života noćnih leptira i drugih kukaca.

Roberta Radović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja