Međimurje Press
Ekologija

Međimurska priroda poziva na još dva programa unutar obilježavanja 30 godina Međimurske županije

Međimurska priroda poziva ovog vikenda na još dva programa unutar obilježavanja 30 godina Međimurske županije.

U subotu 29. travnja na Trgu Republike u Čakovcu predstavit će volontersku akciju Žabe na cesti. Čuvari prirode će uz mobilni štand Međimurske prirode od 9:30 do 11 sati zainteresiranoj javnosti predstaviti rezultate ove godine provedene volonterske akcije Spašavanja vodozemaca od stradavanja na prometnicama. Također, informirat će građane o drugim volonterskim akcijama koje provodi Međimurska priroda te o ostalim aktualnostima iz rada međimurskih čuvara prirode. Osim toga, Međimurska priroda predstavit će i novi sadržaj Centra za posjetitelje Med dvemi vodami, poučnu stazu “Čovjek i rijeka”.

U nedjelju 30. travnja u Centru za posjetitelje u Križovcu organiziran je Dan otvorenih vrata od 10 do 18 sati. Ulaz je besplatan za sve individualne posjetitelje.

S obzirom na to da se u nedjelju 30. travnja održava i BIMEP, svi sudionici ove rekreativne biciklističke vožnje međimurskim putevima mogu slobodno koristiti infrastrukturu Centra (sjenicu, klupice, sanitarni čvor, igralište), a prema želji i razgledati postav Centra. Posebice se pozivaju biciklisti da prođu i novu poučnu stazu „Čovjek i rijeka‟.

Za individualne posjetitelje organizirana je šetnja i obilazak nove poučne staze uz stručno vodstvo i interpretaciju s početkom u 15 sati. Centar je polazna točka ove staze duljine 1500 metara koja vodi do rijeke Mure. Stazu mogu obići svi koji vole provoditi vrijeme na otvorenom: vrtićarci, školarci, obitelji s djecom, umirovljenici, rekreativci, biciklisti i šetači. Nakon obilaska 11 postaja, posjetitelji se vraćaju istim putem do polazne točke.

Oba događaja organizirana su unutar programa obilježavanja 30 godina Međimurske županije.

Roberta Radović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja