Međimurje Press
Ekologija

Udruga BIOM i Međimurska priroda pozivaju na „Hunter2Hunter‟

U četvrtak 2. studenog 2023. godine u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje (Ul. bana Josipa Jelačića 22b) u Čakovcu održat će se predavanje iz ciklusa „Hunter2Hunter‟ pod nazivom „Olovna sačma neprijatelj prirode‟.  Ideja je ciklusa događanja da lovac-stručnjak iz međunarodnog okruženja prezentira svoje znanje i iskustva. Cilj je ciklusa podizanje svijesti lovaca o trovanju olovom s olovne municije.

Predavač je dr. Oliver Krone veterinar, stručnjak za toksikologiju i parazitologiju divljih životinja i lovac. Predavanje je na engleskom jeziku uz osiguran prijevod na hrvatski jezik. Dr. Krone je predstojnik odjela za parazitologiju i toksikologiju berlinskog Instituta Leibniz za istraživanja zooloških i divlji životinja (Zoo and Wildlife Research). Autor je mnogih radova koji dokazuju utjecaj trovanja olovom na opadanje populacija divljih ptica. Njegov je rad dao velik doprinos u uvođenju zabrane korištenja olovne sačme u Europi.

Početak je zakazan za 18 sati. Nakon predavanja dr. Oliver Krone bit će na dispoziciji za otvorenu raspravu. Na predavanje je pozvana zainteresirana javnost, posebice lovci iz Međimurja.

Događaj organizira Udruga BIOM uz suradnju Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode.

Ulaz je slobodan.

Roberta Radović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja