Međimurje Press
Poljoprivreda

Bernard Matijević i Luka Perko, najbolji međimurski orači!

Uz pokroviteljstvo Grada Preloga i Turističke zajednice Grada Preloga te uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i Međimurske županije, Udruga orača Međimurske županije, organizirala je 18. Županijsko natjecanje u oranju, pod nazivom „Orjemo međimurski“.

Samo je natjecanje održano u subotu, 30. srpnja 2022. godine, na parceli na ulazu u Prelog, iz smjera Čakovca, a najbolje rezultate postigli su domaćini, orači iz Preloga.

Tako su naslov najboljih međimurskih orača zaslužili Luka Perko, koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji oranja Plugovi ravnjaci te Bernard Matijević, koji je bio najbolji u kategoriji Plugovi premetnjaci. U kategoriji Plugova ravnjaka, drugo mjesto pripalo je Jurici Trstenjaku iz Totovca, a treće Marku Perkoviću iz Palinovca. U kategoriji Plugova premetnjaka, drugo mjesto pripalo je Bruni Čerjaviću iz Strahoninca, a treće Valentinu Šalkoviću iz Preloga.

Pobjednici su osvojili i plasman na državno natjecanje u oranju, koje će se održati u listopadu mjesecu, također na području Grada Preloga. Najboljima su čestitali gradonačelnik Ljubomir Kolarek te predsjednik Udruge orača Međimurske županije Stjepan Pokrivač. Posebno je zadovoljan rezultatima bio gradonačelnik Kolarek, koji je istakao da će državno natjecanje u listopadu u Prelogu, biti pravi mali spektakl.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja