Međimurje Press
Poljoprivreda

Demonstracijska aktivnost o sjetvi pšenice u konzervacijskoj poljoprivredi u Murskom Središću

Savjetnici Ministarstva poljoprivrede održat će u ponedjeljak, 12. lipnja 2023. godine s početkom u 9 sati na poljoprivrednom gospodarstvu „Konzerviranje voća i povrća “Šopar”“ (ARKOD parcela Sklepićeva i Friferova, ID 1397149, 40315 Mursko Središće) demonstracijsku aktivnost pod nazivom „Utjecaj sjetve različitih sorata pšenice u konzervacijskoj poljoprivredi na strukturu i biološku aktivnost tla“.

Na demonstracijskoj aktivnosti govorit će se o sijanju 35 sorata pšenice metodom direktne sjetve bez prethodne uporabe pluga te o reakcijama različitih sorata na provedbu direktne sjetve, točnije o rastu i razvoju te o pojavi biljnih štetočina. Govorit će se o utjecaju direktne sjetve na biološku aktivnost i strukturu tla te usporediti svojstva tla nakon provedbe konvencionalne obrada tla za uzgoj ozimih ratarskih usjeva i konzervacijske obrade tla.

Očekivano trajanje demonstracije je približno 6 sati, a prijave su moguće na stranici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede ili telefonski na 091/4882-960.

Ministarstvo poljoprivrede

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja