Međimurje Press
Turizam

Osnovana nova Turistička zajednica područja Mura i gorice

Prošle godine, na inicijativu gradonačelnika Dražena Srpaka, pokrenuti su dogovori za osnivanjem Turističke zajednice područja Mura i gorice koju čine Grad Mursko Središće, tj. Turistička zajednica grada Mursko Središće, Općine Selnica, Vratišinec i Podturen. Po dobivanju suglasnosti za formalno udruživanje predsjednik TZ-a Dražen Srpak te načelnici Ervin Vičević, Mihael Grbavec i Perica Hajdarović potpisali su sporazum o suradnji na osnivanju nove Turističke zajednice.

Osnivačka skupština TZP Mura i gorice održana je u studenom 2022. godine. Na osnivačkoj skupštini usvojen je Statut, Poslovnik o radu Skupštine, imenovani su članovi Turističkog vijeća i izabran predstavnik TZP Mura i gorice u Skupštinu Turističke zajednice Međimurske županije. Uvidom Ministarstva turizma i sporta, u dostavljenu dokumentaciju, utvrđeno je da su ispunjeni svi uvjeti za upis u Upisnik TZP Mura i gorice. Rješenje koje je stiglo od strane Ministarstva možemo reći da su svi koraci odrađeni te da se može pristupiti ka posljednjem koraku, a to je raspisivanje natječaja za imenovanje direktora Turističke zajednice područja Mura i gorice.

Osnivanje nove turističke zajednice potiče se zbog racionalnijeg korištenja ljudskih, financijskih i prostornih resursa u turizmu područja koje je obuhvaćeno turističkom zajednicom te se želi omogućiti razvoj turistički prepoznatljivih proizvoda koji proizlaze iz tradicijskih i prirodnih resursa Grada Mursko Središće, Općine Podturen, Općine Selnica i Općine Vratišinec.

(Grad Mursko Središće)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja