Međimurje Press
Grad Čakovec

Advent u Krištanovcu okupio mnogobrojne mještane u bogatom blagdanskom programu

Advent u Krištanovcu i ove je godine organiziran s ciljem da ispuni tamošnji Društveni dom, okupi građane uz okićeni mjesni trg, omogući dječju vrevu na svakom koraku, zajedništvo, inicijativu i prilike za stvaranje novih ideja za budućnost mjesta. U svom su naumu tamošnje mještanke i mještani uspjeli, te se u velikom broju tijekom prosinca okupljali u središtu mjesta u iščekivanju blagdana Božića.

Svake od četiri nedjelje Došašća u Krištanovcu su se u veselju, pjesmi i svečanom tonu izmjenjivali izvođači, Krištanovčani i gosti, a četvrte nedjelje, u obnovljenom Društvenom domu pripremljen je bogati kulturni i zabavni program gdje su se predstavili KUD “Mura iz Murskog Središća te mladi glazbeni sastav Božji dlanovi” iz Župe Vratišinec. 

Uz voditeljice programa Tesu i Lanu te prisustvo i domaćinstvo predsjednika Vijeća mjesnog odbora Damira Bakača i predsjednice Udruge žena Krištanovec Željke Škvorc, prisutne su svojim dolaskom razveselili i župan Međimurske županije Matija Posavec te gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. Uz najtoplije pozdrave i želje ususret blagdanu Božića, uputili su zahvalu mještanima na pozivu te istakli veličinu ovog mjesta, koja se ne očituje u kilometrima ili broju stanovnika, već njihovom zajedništvu i suradnji.

Četvrtu svijeću na adventskom vijencu upalila čakovečka gradonačelnica

Nakon što su prvu svijeću na adventskom vijencu zapalili učiteljice i učenici područne škole, čast da upali posljednju svijeću u Društvenom domu i na mjesnom trgu ove je godine imala čakovečka gradonačelnica.

Spomenimo kako su tijekom prosinca u programu sudjelovali mnogi volonteri, mještanke i mještani, udruge – Udruga žena, DVD Krištanovec, Udruga umirovljenika, Udruga branitelja, članovi udruge “Zlatna udica” pripremili su ribice, a tamošnje vrijedne žene fritule, kuhano vino i čaj. Ujedno je Udruga žena svojim trudom i zalaganjem pridonijela da Krištanovec blista u božićnom sjaju.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja