Međimurje Press
Grad Čakovec

Čestitka gradonačelnice Grada Čakovca povodom Dana Grada Čakovca

Poštovane Čakovčanke i Čakovčani!

Tog davnog 29. svibnja 1579. godine, kad je grof Juraj IV. Zrinski dao naselju ispod tvrđave status trgovišta, započinje priča o našem gradu. Čakovec je moderni grad, koji se ponosi svojom prošlošću, koji danas svojim stanovnicima osigurava brojne mogućnosti, te koji je okrenut budućnosti. Put koji su naši preci prešli u ta četiri i pol stoljeća, nije bio lagan, no zahvaljujući njima, u naslijeđe smo dobili grad koji volimo i kojim se ponosimo.

Ne postoji grad bez ljudi. Čakovec ima sreću što njegovi stanovnici vole svoj grad i aktivno sudjeluju u njegovu razvoju. Zajedno se radujemo uspjesima naših sportaša, gospodarstvenika i znanstvenika, pomažemo kad je naša pomoć potrebna te se trudimo kako bi naš zajednički dom bio još bolji. Upravo zbog svih nas svako ulaganje u obrazovanje, poticanje gospodarskog razvoja, obnavljanje i gradnju cesta, parkova i trgova, rad udruga te sadržaje namijenjene javnom životu ima smisla.

Živimo u svijetu koji se stalno mijenja i u kojem ne nedostaje izazova svih vrsta. Upravo zbog Čakovčanki i Čakovčana, ne strahujem za budućnost našeg grada. Svaka generacija u povijesti ostavila je neki trag, Sigurna sam da ćemo i mi zajedno iza sebe ostaviti grad u kojem će i dalje biti lijepo živjeti!

Svima nama želim sretan Dan Grada Čakovca!

gradonačelnica
Grada Čakovca
Ljerka Cividini

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja