Međimurje Press
Grad Čakovec

Grad Čakovec iznosom od 50 tisuća eura brine o potrebitima, financiranjem projekta Pučke kuhinje!

S naglaskom na brigu za potrebite članove zajednice, vođenu načelima empatije, inkluzivnosti i suradnje svih u sustavu, Grad Čakovec kontinuirano financira i podupire niz programa iz područja socijalne skrbi. Ta društvena odgovornost očituje se i u projektu Pučke kuhinje koji se provodi u Centru PrInOS, organizacijskoj jedinici za pružanje socijalnih usluga u Čakovcu.

Zahvaljujući kvalitetnoj suradnji Gradske uprave i Gradskog društva Crvenog križa, i ove su se godine uhvatili u koštac s novi društvenim izazovima na svom području. Uveden je još jedan topli obrok za najugroženiju populaciju građana, na koji od početka godine, osim tijekom radnog tjedna, mogu računati i subotama. Time je isti omogućen svakom stanovniku kojem je potreban. Valja napomenuti kako su ovim novim projektom obuhvaćeni svi korisnici ove usluge koji imaju prebivalište na području Grada.

Projekt će u 2024. Grad Čakovec financirati iznosom od 50.000,00 eura, koji je osiguran u Proračunu Grada. Trenutno se u Pučkoj kuhinji svakog dana hrani 40-ak korisnika, a osim radnog dana, sada i subotama, obrok dobivaju i povodom državnih praznika i blagdana. Spomenimo kako se dnevno posluži i oko 120 obroka, a u sklopu kuhinje izgrađene kao dio Centra PrinOS, spremaju se i topli obroci za starije i nemoćne osobe, te korisnike Centra.

Projekt se u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Čakovec provodi već treću godinu zaredom.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja