Međimurje Press
Grad Čakovec

Grad Čakovec osigurao 27 učeničkih stipendija za deficitarna obrtnička zanimanja

Obrtnička komora Međimurske županije više od dvadeset godina provodi projekt stipendiranja učenika za deficitarna obrtnička zvanja, koji  tradicionalno financijski podupire i Grad Čakovec.

Ukupni iznos  za stipendiranje učenika za deficitarna obrtnička zanimanja u kojem ove školske godine sudjeluje Grad Čakovec je 21.600 eura. Stipendija iznosi 80 eura mjesečno, a svakom učeniku isplaćuje se 10 stipendija, u ukupnom iznosu od 800 eura. Ove godine to će biti za zanimanja automehaničar, monter suhe gradnje, soboslikar, strojobravar, tokar, kuharica, instalater grijanja i klimatizacije, zidar, slastičar, stolar, obućar, krojač i bravar.

Spomenimo kako je Grad Čakovec uključen u sufinanciranje deficitarnih obrtničkih zvanja od  školske 2008./2009. godine. Tako je do danas za ovaj projekt iz gradskog proračuna isplaćeno 127.220,90 eura za 160 stipendiranih  učenika.

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini naglašava da je Čakovec grad obrtnika oduvijek i da je obrtništvu u temelju njegova razvoja: „Ove godine Čakovec sudjeluje u stipendiranju 27 učenika sa svog područja. Ove stipendije poticaj su učenicima da izaberu zvanja koja će im dati sigurnu egzistenciju jer obrtnika je među nezaposlenima najmanje“, istaknula je gradonačelnica Cividini.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja