Međimurje Press
Grad Čakovec

Kolaboracija Turističke zajednice grada Čakovca i Lepi Dečki Brewery

Turistička zajednica grada Čakovca u kolaboraciji s Lepi Dečki Brewery danas su službeno predstavili novog čakovečko pivo.

Novo pivo ČK predstavili su Filip Horvat predsjednik TZ Grada Čakovca i Danijel Radek direktor pivovare Lepi Dečki Brewery.

ČAKOVEČKO PIVO u limenkama je od 0,5 l i ima 4,5% alkohola i zasigurno će privući veliki broj ljubitelja piva. Kako je najavljeno, uz prodaju u samom objektu pivovare, naći će se i u čakovečkim trgovinama.

Novo čakovečko piće nastojanje je TZ Grada Čakovca da uz destinaciju, afirmira i nove domaće brendove.

Tom prilikom rečeno je kako svaki grad u sebi čuva određenu tajnu, onu malu baštinu koju želi sačuvati, obnavljati i koju želi edukacijom prezentirati široj publici. Svaki je grad samim time različiti te iziskuje različite pristupe i ciljne skupine. Cilj održivog razvoja je zajedništvo lokalne zajednice sa područjem u kojem djeluje.

Ono što time želimo reći je da kako bi destinacija postala održivom, neophodno je zajedničko djelovanje, povezivanje djelatnosti te edukacija stanovništva. Svaka biljka, svaka životinja i svaki čovjek ima svoju ulogu i pazeći i educirajući jedni druge krećemo se prema održivom razvoju kojeg istinski i živimo. Od razvrstavanja otpada, razumnog korištenja prirodnih resursa, komposta, dijeljena i kupovanja lokalnih proizvoda pridonoseći time jedni drugima razvitak djelatnosti, zasigurno radimo korake prema boljitku i onom najvažnijem, a to je onaj dobar osjećaj kada znaš da si napravio nešto lijepo što će biti dobro za kasnije.

Izgradnja turističke destinacije ne može i ne smije biti nešto što će se dogoditi preko noći, već treba krenuti iz samog korijena grada kojeg želimo prezentirati. Većina pogriješi u samim počecima kada smatra da se sve treba dogoditi sada, da sve što krenemo raditi treba biti veliko i u startu jako marketinški popraćeno i u tome gubi puno novaca, jer to ako želimo održivost nije moguće. Ako želimo nešto što je održivo, što je malo, a ima šansu da postane veliko, tada to trebamo graditi polako i razumno. Potreban nam je tim ljudi, kako stručnih tako i ljudi koji u gradu žive, sakupljati povijesne priče, istražiti svaki detalj grada te ih
povezati u temelj na kojem će se razvijati turistički proizvod. Jer turistički proizvod je sve što grad sadrži i od čega je građen, ali također turistički proizvod smo i mi sami. Ono što mi sami volimo, što nama nešto znači to je ono zbog čega će i posjetitelji doći, jer u manje gradove dolaze zbog vizualiteta i osjećaja koji im taj grad pruži, točnije, dolaze zbog zajedništva i osjećaja da su kod kuće.

Izdvojimo ono najbitnije: pronađite nit koja će vam biti vodilja, polako ju gradite, uključite zajednicu, kreirajte osjećaje i time gradite svoju destinaciju kao turistički proizvod.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja