Međimurje Press
Grad Čakovec

OTVORENJE VANJSKIH BAZENA U ČETVRTAK, 30. SVIBNJA

Novu kupališnu sezonu na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ Čakovec na konferenciji za medije održanoj u ponedjeljak, 27. svibnja 2024. godine, najavili su gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i direktor GP EKOM Čakovec Miodrag Novosel. Ovo je treća godina od kada čakovečki vanjski bazeni rade i za koje interes posjetitelja raste iz godine u godinu, podsjetila je gradonačelnica Ljerka Cividini. – Razlozi za to su kvalitetna koncepcija vanjskih i unutarnjih bazena, ali i konstantna nadogradnja sadržaja za čiju nadogradnju ideja ne nedostaje, rekla je Cividini.

U planu je postavljanje zaštite od sunca nad dječjim bazenom, izgradnja prometnice paralelno uz ulicu Globetka uz postavu solarnih panela, a završeno je postavljanje solarnih panela na bazenima što je ublažilo troškove režija, a velika pomoć u financiranju rada bazena je zapravo period kada vanjski bazeni rade u punom zamahu pa se radujemo skorašnjem početku ljetne kupališne sezone, rekla je Cividini.

Ovo je godina kada gradski bazeni slave i svoj 25. rođendan, a koja je započela na najbolji način, rekao je direktor Novosel. Kroz ovih 25 godina ukupno smo zabilježili 3,5 milijuna korisnika usluga gradskih bazena, čemu itekako doprinose vanjski bazeni. Već početkom ove godine brojke su znatno iznad prosjeka i bilježimo 425 dnevnih  ulazaka na bazene, dok je prosjek po mjesecima ranije bio 420, rekao je Novosel. Rezultat je to dobre i kvalitetne suradnje s klubovima i građanstvom pa su sve to i razlozi što će cijene ulaznica na bazene, u ovoj sezoni, iste bez obzira na povećanje svih troškova, najavilo je direktor Miodrag Novosel.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja