Međimurje Press
Grad Čakovec

Zajednički prijem za uspješne karatiste Globusa i judaše Zrinskog

U čakovečkoj Gradskoj vijećnici gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini održala je zajednički prijem za uspješne mlade sportaše i njihove trenere iz Judo kluba Zrinski Čakovec i Karate kluba Globus Čakovec.

Tom prigodom gradonačelnica Ljerka Cividini uručila im je prigodne poklone i čestitala im na odličnim rezultatima ostvarenima tijekom dosadašnjih, ovogodišnjih natjecanja diljem zemlje, ali i na turnirima u inozemstvu s kojih su se vratili s mnogobrojnim medaljama. O uspjesima ekipa i planovima klubova, uz mlade, ali već sad vrhunske sportaše razgovarala je i s trenerom karatista Dejanom Slukićem i trenerom judaša Filipom Šeketom.

Članovi Karate kluba Globus Čakovec nižu odlične rezultate, a nove uspjehe ostvarili su i u Zagrebu na održanom Prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore  osvojivši ukupno 13 medalja.  Sven Strahija postao je dvostruki prvak Hrvatske, i to u juniorskoj kategoriji do 76 kg i mlađe seniorskoj (U21) do 75 kg. Sven je tek napunio 17 godina, čime je osim u svojoj juniorskoj kategoriji stekao pravo nastupa i u starijoj U21 kategoriji i odmah osvojio zlato. U konkurenciji juniora u finalu je svladao klupskog kolegu Ervina Šoltića.  Sjajan uspjeh u dvije kategorije ostvario je i Ervin Šoltić, koji je uz juniorsko srebro osvojio i drugo mjesto u svojoj kategoriji kadeta iznad 70 kg. Uz njega, viceprvaci Hrvatske postali su još Petar Slukić , David Bermanec, Paulina Magdalenić , Leona Gulija i Ana Filipović.  Brončane medalje osvojili su Tino Panić , Marin Vuđan, Aida Trstenjak i Nikola Topličanec.

Čak četvero mladih karatista iz Karate kluba Globus Čakovec nalazi se među prvih pet na rang-listi Svjetske karate federacije (WKF) u svojoj kategoriji

Sven Strahija nakon osvojene srebrne medalje na Europskom prvenstvu drži 2. mjesto, Laura Strahija nalazi se na trećem mjestu rang-liste za kadetsku kategoriju do 61 kg, Aida Trstenjak je peta među kadetkinjama do 47 kg, dok se Ervin Šoltić nakon bronce na Svjetskoj ligi probio na 5. mjesto u kadetskoj kategoriji iznad 70 kg. Ovi izvanredni plasmani rezultat su ne samo talenta i truda pojedinaca, već i posvećenosti i napora cijelog tima u klubu.

 Za karatistima u osvajanju medalja nimalo ne zaostaju ni članovi Judo kluba Zrinski Čakovec

Nedavno su u Antaliji, u Turskoj, održane Olimpijske igre za osobe s Down sindromom, a na pobjedničkom postolju bio je i član Judo kluba Zrinski Čakovec Nenad Vrbanec, osvojivši broncu. Isto tako, Nenad se brončanom medaljom okitio i na međunarodnom turniru ” Velika Gorica Get Together Tournament 2024” u Velikog Gorici u organizaciji Europske Judo Unije.

Njegovi klupski kolege na PH za djevojčice i dječake U14 postali su ekipni prvaci Hrvatske u muškoj konkurenciji. Na istom prvenstvu Petar Balunović osvojio je pojedinačno prvo mjesto, Iker Novak i Mihael Vidaković bili su drugi, dok je bronca pripala Meris Ramadani.

Na Prvenstvu Hrvatske za kadete i kadetkinje U18, broncom su se okitili Nika Đurinić i Loren Janković Crnčec. Spomenimo kako je na Prvenstvu Hrvatske  za juniore i juniorke Lorenni Hranilović i Joni Žvorc pripalo drugo, dok je Loren Janković osvojiop treće mjesto. Petar Balunović osvojio je i srebro  na Europskom kupu u Győru u Mađarskoj, dok je u Sarajevu bio treći.

Ovo je dio uspjeha kojima su se mladi karatisti i judaši pohvalili čakovečkoj gradonačelnici. Oba trenera zahvalila su na prijemu, svakoj pomoći i podršci koju im pruža Grad Čakovec, ali i na motivaciji za daljnje izazove koji su pred njima. Na prijemu su se dotaknuli teme uvjeta za trening te je gradonačelnica  potaknula mlade sportaše da iznesu svoje ideje, naglašavajući važnost njihove perspektive u daljnjem razvoju sporta u Čakovcu. Posebno je ponosna na činjenicu da je veliki broj djece u klubove stigao zahvaljujući uspješnoj prezentaciji juda i karatea diljem čakovečkih škola te kroz upoznavanje sa sportom u okviru kampova “Svaki tjedan sport jedan”, čije 20. izdanje počinje u ponedjeljak, 24. lipnja.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja