Međimurje Press
Grad Čakovec

Zasjedalo Dječje vijeće Grada Čakovca

U Gradskoj vijećnici održana je sjednica Dječjeg vijeća Grada Čakovca na kojoj su bili prisutni dječji vijećnici uz voditeljice dječjih foruma, na čelu s dječjom gradonačelnicom Nolom Grošević i gradonačelnicom Grada Čakovca Ljerkom Cividini.

Sjednica je u prvom redu poslužila za predstavljanje provedenih aktivnosti u okviru projekta “Čakovec – grad Zrinskih”. Naime svaki dječji forum u proteklom je razdoblju provodio dio aktivnosti te na sjednici pokazao svoj ogroman trud, znanje i rezultate istraživanja. Dječji forumi OŠ Ivanovec i III. OŠ Čakovec sa svojim radovima odabrani su i pozvani na državnu smotru projekata Građanskog odgoja i obrazovanja – Projekt građanin.

Gradonačelnica je pohvalila radove, te zahvalila mentorima i učenicima, ali i naglasila kako se veseli izložbi svih radova koja će se upriličiti u okviru manifestacije “Dani Grada Čakovca 2023.”, u petak, 26. svibnja od 18 sati u Bedemu.

Djeca su iskoristila priliku da popričaju s gradonačelnicom te postave pitanja, pa su se dotakli teme vanjskih bazena i pitali hoće li u ljetnim mjesecima moći na kupanje. Gradonačelnica im je odgovorila kako u lipnju kreće sezona plivanja na otvorenom, a naspram protekle godine bazeni će biti bogatiji zelenilom koje je posađeno prije godinu dana, instalitat će se kupola iznad dječjeg bazena u svrhu zaštite, dopunit će se sunčalište i dolaze novi suncobrani.

Zanimalo ih je hoće li se izgraditi dvorana uz Osnovnu školu Kuršanec, što je čakovečka gradonačelnica potvrdila i dodala da se osim dvorane ide i u izgradnju četiri nove učionice, a radovi će započeti u trenutku kada Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavi NPOO na koji će se projekt prijaviti. Uz to, na isti se prijavljuje i dogradnja čakovečke II. OŠ.

Dala im je informaciju da se projektira IV. osnovna škola, razgovarala o rješavanju potrebe za školskim ormarićima u OŠ Ivanovec te o tome koliko su zadovoljni kolegama u školi i razredu.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja