Međimurje Press
Grad Čakovec

Zeleni Čakovec. Diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća!

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se zazeleniti tri nove lokacije diljem grada, čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer kampanje sadnje stabala kojoj se uključuje – “Zasadi stablo, ne budi panj”.

Na Južnoj obilaznici je tako posađeno ukupno 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 komada brekinja, 6 japanskih sofora, 10 komada šećernog javora, 7 žestilja, 23 običnog graba i 4 komada divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, od čega 16 komada šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24 (21 u drvoredu i 3 na igralištu).

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svakog stabla formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest d.o.o., koja je time ujedno i zamijenila stabla koja su posušena, o svom trošku.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja