Međimurje Press
Grad Prelog

Doktor Zrinko Karlović otišao u zasluženu mirovinu

Veliki je značaj obiteljskih liječnika u zdravstvenom sustavu, pogotovo u mjestima poput Preloga, gdje su doktori obiteljske medicine poput dijela obitelji. Inače, duga je povijest medicinske djelatnosti u Prelogu, a posebna je bila važnost očne bolnice za trahom osnovane 1894. godine, koja je djelovala u Prelogu do 1963. godine.

Danas u Prelogu, uz ostale medicinske službe, djeluje i Ambulanta Prelog, sa četiri tima liječnika obiteljske medicine. Niz godina u Prelogu je djelovao i doktor Zrinko Karlović, a ovih dana završio je i njegov put u Prelogu. Naime, doktor Zrinko Karlović otišao je u zasluženu mirovinu te je napustio Ambulantu Prelog. Zajedničkim druženjem svih zaposlenika, bivših i sadašnjih, zahvalio je doktor Karlović svojim suradnicima, a priliku za čestitke i zahvalu iskoristio je i gradonačelnik Ljubomir Kolarek, poklonivši mu sliku crkve sv. Jakoba ap.st., izrazivši želju da će mu Prelog i stanovnici Preloga uvijek ostati u lijepom sjećanju.

Na nizu godina, odrađenih u Ambulanti Prelog, gradonačelnik Kolarek zahvalio je i Ani Sokol, koja je niz godina brinula za urednost preloške Ambulante.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja