Međimurje Press
Grad Prelog

Dr. Ivo Belan okupilo brojne zainteresirane na predavanju o starenju

Grad Prelog i Udruga umirovljenika Prelog organizirali su, u četvrtak 29. veljače, u prostoru Multimedijalne dvorane Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, predavanje namijenjeno, prvenstveno starijim osobama, pod nazivom “Kako najefikasnije usporiti proces starenja”.

Predavanje je održao dr. Ivo Belan, koji je završio Medicinski fakultet u Zagrebu, a kao liječnik radio je u Pakracu, Engleskoj i Libiji.

Angažiran je na području zdravstvene edukacije putem pisanja u medijima i održavanja popularnih predavanja. Ovaj umirovljeni liječnik i jedan od pionira rekreativnog trčanja na ovim prostorima, te maratonac, autor je i knjige ”Jogging” koji je veliki dio svog vremena posvetio medicinskoj publicistici. Budući da je starost i proces starenja temelj mnogim znanstvenim istraživanjima diljem svijeta, dr. Ivo Belan je u svom predavanju iznio najnovije znanstvene činjenice i rezultate na tu temu te na vlastitom primjeru dokazao da je za usporavanje procesa staranja najvažnije kretanje te briga za zdrav i svekolikim sadržajima ispunjen život.

Uz predsjednika Udruge umirovljenika Prelog Franju Novaka, sve je pozdravio i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, koji je najavio da Grad Prelog brine o svojim umirovljenicima te da će uoči ovog Uskrsa podijeliti prigodne bonove svim umirovljenicima s područja Grada Preloga, a povećan iznos bona dobit će oni umirovljenici slabijeg imovinskog statusa.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja