Međimurje Press
Grad Prelog

Ministar Habijan posjetio Prelog i tvrtku Šestan – Busch d.o.o.

U sklopu posjeta Međimurju, Grad Prelog posjetio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan. U Prelogu ga je dočekao gradonačelnik Ljubomir Kolarek sa svojim suradnicima te mu ukratko predstavio gospodarstvo Grada Preloga.

„Ponosni smo na naše gospodarstvo i naše poduzetnike. Podatak da samo mjesto Prelog ima blizu 5000 stanovnika, a da je zaposleno u tvrtkama na području Preloga preko 4000 ljudi sve govori. Zaobilaznica čija je gradnja konačno krenula dati će novi zamah razvoju napeg gospodarstva“, istakao je gradonačelnik Kolarek. Ministar Habijan obišao je pogone tvrtke Šestan – Busch d.o.o., gdje ga je dočekao Alojzije Šestan, vlasnik ove obiteljske tvrtke posvećene proizvodnji proizvoda za osobnu zaštitu, a primarno zaštitnih kaciga. Proizvodi ove tvrtke gospodarski su brand Preloga, a nalaze se u gotovo svim dijelovima svijeta. Tvrtka Šestan – Busch d.o.o. posebno je ponosna na suradnju i isporuku zaštitnih kaciga Hrvatskoj vojsci i policiji.

Od samog početka stvaranja neovisne države Hrvatske i Domovinskog rata, tvrtka Šestan Busch stavila se na raspolaganje obrani Domovine kroz isporuku prvih kaciga koje su odmah korištene od strane naših oružanih snaga u najzahtjevnijim ratnim uvjetima. Nakon Preloga, ministar Habijan posjetio je i Mursko Središće, gdje je sudjelovao na tradicionalnom susretu gospodarstvenika.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja