Međimurje Press
Grad Prelog

Petnaesti lipanj donosi nam četvrte Dane dravske ribe u Prelogu

Četvrti puta u nizu, prostor Marine u Prelogu, ugostit će manifestaciju pod nazivom „Dani dravske ribe“. Ove su godine „Dani dravske ribe“ na rasporedu u subotu, 15. lipnja, a sve u organizaciji Turističke zajednice Grada Preloga. I ove godine prekrasan prostor Marine Prelog ugostit će članove sportsko ribolovnih društava s područja Preloga, „Glavatica“ iz Preloga, „Smuđ“ iz Draškovca, „Sloga“ iz Oporovca, „Ostriž“ iz Cirkovljana i Ekološke udruge „Hrast“ iz Čukovca, koji će od jutarnjih sati ukrstiti štapove, u sklopu Kupa Grada Preloga u sportskom ribolovu.

Predstavnicima ovih društava pridružit će se i članovi Nautičkog kluba Labud iz Preloga i međimurski ribočuvari u kuhanju dravskih specijaliteta od ribe. Ribočuvari Saveza sportsko ribolovnih društava Međimurske županije prikazat će dio svoje opreme i aktivnosti koje provode u svrhu očuvanja ribljeg fonda, a za dobru glazbu pobrinut će se ove godine Tamburaški sastav Kumovi. Za najmlađe pak su tu zanimljive radionice Likovne udruge Donjeg Međimurja Prelog te Muzeja Croata insulanus Grada Preloga. Ribičko natjecanje započet će prijavom natjecatelja u 7,00 sati, samo natjecanje kreće od 9,00 sati, a nakon 12,30 sati, svi posjetitelji moći će kušati i sve ono što su pripremali majstori kuhari iz okupljenih ribolovnih društava i Nautičkog kluba Labud. Nautički klub Labud, tog će dana, otvoriti svoja vrata te će svi zainteresirani posjetitelji moći uživati u panoramskoj vožnji jezerom Hidroelektrane Dubrava. Nema razloga da subotnje prijepodne, 15. lipnja, ne provedete na prostoru Marine Prelog. 

Program: 

  • od 7 do 12 sati: Kup Grada Preloga u sportskom ribolovu
  • od 10 sati: svirka Tamburaškog sastava Kumovi
  • od 10 sati: radionice za najmlađe (LUDM Prelog, Muzej Croata insulanus, Udruga „Duga“)
  • od 9 do 13 sati: pripremanje jela od dravske ribe
  • 12:30 sati: podjela nagrada u Kupu Grada Preloga u sportskom ribolovu
  • nakon 12:30 sati: početak degustacije spremljenih jela od dravske ribe
  • od 13:30 sati: vožnje čamcem po jezeru za zainteresirane (Nautički klub „Labud“ Prelog)

 Hrvatsku na Euru 2024. pratite na velikom ekranu u centru Preloga

 Hrvatska nogometna reprezentacija ovog ljeta igra na Euru 2024. Od 14. lipnja do 14. srpnja u Njemačkoj će se održati Europsko nogometno prvenstvo 2024. Hrvatska nogometna reprezentacija jesenas se kroz kvalifikacijsku skupinu plasirala na novo veliko natjecanje koje ćemo ovoga ljeta sa zanimanjem pratiti. Izabranici Zlatka Dalića izvučeni su u skupinu B zajedno s reprezentacijama Španjolske, Italije i Albanije. 

Raspored utakmica Hrvatske u skupini: 

Španjolska – Hrvatska (15. lipnja, 18 sati, Olimpijski stadion Berlin)

Hrvatska – Albanija (19. lipnja, 15 sati, Volksparkstadion Hamburg)

Hrvatska – Italija (24. lipnja, 21 sat, Red Bull Arena Leipzig)

 Utakmice nogometne reprezentacije Hrvatske protiv Španjolske i Italije možete pratiti na velikom ekranu, 5×2 metra na Trgu Slobode, ispred Doma kulture u Prelogu. Budite dio vesele ekipe i navijajte za naše reprezentativce.

Željko Sokač

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja