Međimurje Press
Grad Prelog

U Prelogu potpisan važan sporazum za razvoj turizma uz Dravu

Nakon višemjesečnog rada i truda, Turistička zajednica Grada Preloga, Općina Sveta Marija, Općina Donji Vidovec i Općina Donja Dubrava dobile su suglasnost Ministarstva turizma i sporta te su sredinom ožujka i službeno ušle u projektno odnosno sporazumno udruživanje.

Tako su predsjednik Turističke zajednice Grada Preloga, Ljubomir Kolarek, načelnica Općine Sveta Marija, Đurđica Slamek, načelnica Općine Donji Vidovec, Bojana Petrić, i načelnik Općine Donja Dubrava, Marijan Varga, na posebnom sastanku održanom u Sportsko-rekreacijskoj zoni Marina u Prelogu, 14. ožujka potpisali Sporazum o projektnom udruživanju radi zajedničke provedbe jedne ili više aktivnosti koje trebaju biti usmjerene razvoju turističkog proizvoda i promociji destinacije, i to tako da djeluju kao jedinstvena destinacija.
Sporazum je prigodno nazvan „Dravsko blago“, a potpisnice Sporazuma radit će zajednički na razvoju turističke infrastrukture i unapređenju turističkih proizvoda vezanih uz rijeku Dravu, programima/projektima marketinških aktivnosti i brendiranju destinacije, promociji turističkih i sportsko-rekreacijskih aktivnosti na rijeci Dravi/uz rijeku Dravu, organizaciji i promociji kulturnih eno-gastro i sportsko-rekreacijskih turističkih manifestacija na rijeci Dravi/uz rijeku Dravu, programima/projektima vezanima uz materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu, programima/projektima vezanima uz lokalnu enogastronomiju i promociji domaćih proizvoda.
Sporazum također otvara mogućnost prijave zajedničkih, za područje važnih turističkih projekata na Fond za udružene turističke zajednice.
Na potpisivanju Sporazuma o projektnom udruživanju bili su prisutni i Sandra Herman, savjetnica za turizam pri Gradu Prelogu, Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije, te Petra Bobić, direktorica Turističke zajednice Grada Preloga.
TZ Grada Preloga

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja