Studijsko putovanje

Pakrac je rijedak grad u kontinentalnom dijelu Hrvatske koji ima bogatu, razgranatu te prije svega dugu gospodarsku tradiciju obrtničke aktivnosti, ali i kontinentalnog turizma, te gastronomije. Ove godine bilježimo poseban jubilej – 200 godina organiziranog obrtništva u gradu, s kojim se malo koja sredina na prostorima jugoistočne Europe može pohvaliti.

Ovaj veliki jubilej objedinit ćemo s još jednim – deset godina održavanja Slavonskog Banovca, daleko poznatog sajma koji u svojoj tradiciji objedinjuje najbolje iz Zapadne Slavonije (ali i šire) nudeći svim posjetiteljima užitak brojnih sadržaja vezanih uz turizam, gastronomiju, tradicijske obrte i gospodarstvo pakračkog kraja.

Tim povodom i u ime ova dva velika gospodarska jubileja iznimna nam je čast pozvati Vas kao naše drage goste, iskrene prijatelje i promicatelje turističkih, gastronomskih, te poduzetničkih ljepota Slavonije na središnju manifestaciju obilježavanja 200 godina organiziranog obrtništva u Pakracu, te na deseti po redu Sajam Slavonski Banovac.

Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na jednodnevni izlet studijsko putovanje na manifestaciju Slavonski Banovac, uz obilježavanje 200 godina organiziranog obrta u Pakracu

20. listopada 2017. od 10 do 22 sati

s organiziranim prijevozom vlakom iz Zagreba za Pakrac (i natrag)

Jer nigdje jesen nije tako bogato prožeta bojama prirodnih ljepota, ali i gastro turističkim sadržajima kao što je to u gradu Pakracu u vremenu održavanja sajma Slavonski banovac, koji je ove godine u posebnom slavljeničkom ruhu.

Doživite rapsodiju boja okusa i mirisa u Pakracu, upoznajte tradicionalnu kuhinju Zapadne Slavonije, otkrijte zašto je danas Pakrac među prvim gradovima u Hrvatskoj po razvoju poduzetništva, ali i kontinentalnog turizma na desetom po redu sajmu Slavonski banovac“.

Upoznajte grad koji je, unatoč teškom stradavanju u Domovinskom ratu, danas sinonim uspješne lokalne samouprave koja se gradi i razvija na krilima mnoštva ideja uvijek marljivih i neumornih žitelja. Slavonski banovacsredišnji je sajam kontinentalne Hrvatske na kojemu se sljubljuju beskrajni potencijali ovog dijela jugoistočne Europe, kroz promociju turističke ponude, gastro blaga, autohtonih proizvoda, starih zanata i obrta te svih tradicionalnih vrijednosti koje ovaj dio naše zemlje čine atraktivnima.

Dođite i s nama proslavite 200 godina organiziranog obrtništva u Pakracu, velikog jubileja kojega rijetke sredine jugoistočne Europe imaju u svojim gospodarskim kanalima.

Cjelovitu organizaciju studijskog putovanja i posjeta Pakracu obavlja Virtualni ženski poduzetnički centar na čelu s gđom Sanelom Dropulić, koji Vam u cijelosti za sve informacije stoji na raspolaganju. (mobitel: 091 519 09 23, info@poduzetnica.hr)

Prijave za besplatno putovanje u Pakrac obavljaju se putem maila: info@poduzetnica.hr

Dobro nam došli na Slavonski Banovac!

Anamarija Blažević
gradonačelnica Pakraca

HODOGRAM STUDIJSKOG PUTOVANJA

SLAVONSKI BANOVAC – PAKRAC

20. listopada 2018.

Satnica

Aktivnost

Napomena

10:00 – 10:30

Okupljanje na Glavnom kolodvoru Posebni vlak je organiziran za Pakrac

10:45

Polazak vlaka za Pakrac Zagreb GK 10.45; Sesvete 10.55; Dugo Selo 11.04; Ivanić Grad 11.28; Kutina 12.14

13:06

Dolazak u Pakrac – ukrcaj u vlakić koji vozi na sajam Dobrodošlica novinarima i gostima – gradonačelnica Anamarija Blažević

Sudionici i organizatori Slavonskog Banovca

14:30 – 15:30

Konferencija „Žene u poduzetništvu“ Gradska vijećnica – dvorište kurije Janković

16:00

Ručak na sajmu Svi sudionici

Ručak je organiziran u sklopu sajma

17:00 – 18:00

Prezentacija Pakraca – jučer, danas, sutra Vlakićem će se obići grad Pakrac uz posjet poduzetničkoj zoni

18:00 – 19:00

Slobodni obilazak Sajma Slavonski Banovac – etno – gastro prezentacija udruženja obrtnika i obrtničkih komora

– „Grahfest“ – natjecanje u kuhanju graha

– od 18 sati srednjevjekovna viteška borba „Bitka za kovnicu novca“

19:00 – 20:00

Večera

GRAHFEST – natjecanje u kuhanju graha

Kušanje variva od graha od sudionika natjecanja

22:16

Polazak vlaka za Zagreb Kutina 23.05; Ivanić Grad 00.03; Dugo Selo 00.23; Sesvete 00.32; Zagreb GK u 00.43 sati.

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*