Međimurje Press
Urednik

Reagiranje na članak „Pritužbe na poštare i Hrvatsku poštu“

Na portalu Međimurje Press 18. srpnja je objavljen tekst „Pritužbe na poštare i Hrvatsku poštu“  (https://medjimurjepress.net/kolumne/urednik/prituzbe-na-postare-i-hrvatsku-postu/).

U tekstu su navedena dva primjera pošiljki koje su putovale pet, odnosno osam dana, a iz teksta se može zaključiti da su u pitanju obične pismovne pošiljke. Redovito se provode neovisna vanjska mjerenja kvalitete i Pošta iz mjeseca u mjesec ispunjava sve propisane uvjete pa čak i premašuje propisanu kvalitetu dostave. U roku od tri dana uruči se više od 95% pošiljaka.

Krajnji rok za uručenje poštanskih pošiljaka u unutarnjem prometu i to za poštanske pošiljke najbrže kategorije je pet radnih dana, a za sve ostale pošiljke sedam radnih dana. Pri tome se u rokove uručenja pošiljaka ne ubrajaju dan prijma pošiljke i neradni dani. Drugim riječima, pošiljke spomenute u tekstu uručene su unutar propisanih rokova.

Rokovi za uručenje pošiljaka mogu se produljiti ako pošiljatelj neispravno adresira pošiljku, a takvi slučajevi česti su upravo na području Čakovca i okolice. Naime, iz Čakovca se dostavljaju pošiljke za 65 naselja u kojima se nerijetko ponavljaju isti nazivi ulica. Ako pošiljatelj ne navede naselje na adresi, to može produžiti rok dostave.

Više informacija o rokovima uručenja u unutarnjem i međunarodnom prometu nalazi se na našim internetskim stranicama – https://www.posta.hr/rokovi-urucenja-pismovnih-posiljaka/132.

Molimo vas da u svrhu nepristranog i točnog informiranja vaših čitatelja objavite naše reagiranje.

S poštovanjem,

Ured za korporativne komunikacije

HP – Hrvatska pošta d.d.

Vezani članci

1 komentar

Nikolina 20. srpnja 2023 at 13:44

Hahaha. Paket poslan iz Čabra putovao je do mene od 26.6. do 13.7. dana, a plaćena je dostava drugi dan do 11 sati! Nikada više

Odgovor

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja