Međimurje Press
Urednik

PRITUŽBE NA POŠTARE I HRVATSKU POŠTU

Poštom poslani dokument jedne javne ustanove iz Čakovca, na adresu u Čakovec, putovao je punih 5 dana, žali se jedan stariji gospodin. Pismo iz Zagreba do Čakovca putovali je pak 8 dana. Sve je to razlog pritužbi građana na Hrvatsku poštu, a svakalo kulminaciju predstavlja bijeli papir preporučene pošte u poštanskom sandučiću bez imena pošiljatelja, a da nitko nije ni pozvonio kako bi se pošiljka preuzela. Naravno, epilog je odlazak u poštu i mrcvarenje u čekanju da službenici pritisnu vaš broj nakon brojnih ustajanja sa pa ponovnog sjedenja u stolicu.

Stranke koje podižu preporučene pošiljke izjadaju se ili galame na službenike/ce, one koji su za takvo stanje najmanje krivi. Nažalost ovakav način dostave nije prisutan samo u Međimurju, reakcije stižu sa svih strana.

Neki od građana prijaviti su ovakve slučajeve HAKOM-u. Inspektori su utvrdili da su poštari unaprijed ispisali obavijesti o dospijeću s naznakama roka i mjesta preuzimanja, iako još nisu pošiljku ni pokušali uručiti.  Ističemo kako je ovakvo postupanje suprotno odredbi članka 37. stavka 5. ZPU., što je u svom rješenju utvrdio poštanski inspektor HAKOM-a, a svojom presudom također potvrdio Visoki upravni sud RH.

HP je protiv navedenog Rješenja pokrenuo upravni spor protiv HAKOM-a pred Visokim upravnim sudom RH. Kažu da je moguće da prilikom svakodnevnog rada dođe do neznatnog broja omaški te da su nepravilnosti prilikom dostave iznimka, a ne pravilo.

Kako plastično objšnjavaju u jednoj udruzi, Hrvatska pošta jednostavno nema dovoljan broj osoblja doraslog tome poslu. Oni bi s poslovne strane trebali reći: “Imamo toliko ljudi, osoba koje mogu isporučivati na terenu naše pošiljke, toliko ih možemo primiti.” Oni jednostavno uzimaju prekomjerno posla, čemu nisu dorasli.

Sve u svemu, problem već postoji duže vrijeme, rješenje se ne nazire, a o tome najrječitije govore građani na FB  službenoj stranici Hrvatske pošte koja je puna komentara nezadovoljnih građana.

Jer, Hrvatska pošta danas košta, ne samo eura, već živaca. Bili su brži u prošlom stoljeću!

R.Dobošić

 

 

Vezani članci

1 komentar

Kristijan 20. srpnja 2023 at 14:35

Ma šta pričate gluposti ja sam radio u pošti 7 godina cca. Sam ostajao 10 dana po cijele dane doslovno ali sam idućih dana uživao i bio kući oko 14 h. Dajte ljudima veće plaće pa da vidiš kako Će odjednom oni neuki odjednom postati najpametniji gledajte prosječnu satnicu u našoj nazovi državi i usporedite cijene drugih država sa njihovom satnicom i sve je jasno , ali mi prvo moramo sa svojim novcima nahraniti ove naše parazite

Odgovor

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja