Međimurje Press
Urednik

U maloj sredini velika neprijateljstva!

Nagledali smo se i naslušali proteklog tjedna baš svega i svačega u našem Međimurju. Iako živimo u maloj sredini, prečesto pojedina prijateljstva prerastaju u sasvim izgledna neprijateljstva. Iako dozirano, onako s figama u džepu, ispred svih, prednjače naši političari svake fele. Svatko od njih po na osob skriva svoju istinu koja se kad tad razazna u njihovim nastupima ili postupcima.

POLITIKA

Svak’ se voli pohvaliti, ali i podaništavati onog drugog. Ljubomora, karijerizam, pripadništvo, elitne su vrijednosti koje ništa ne može nadmašiti. Ni osobni moral ni čisti obraz. Tako smo se uvjerili kako je domoljublje daleko jače od lokal patriotizma. Moralne vrijednosti ispod razine logike. Igre skrivača s pedigreom i kulisom, sve za osobni probitak.

U toj prizmi ideala, a ne istine, pojedinci sami sebe ističu kao društvenu vrijednost, sve pod krinkom vlastite promidžbe, skrivajući se kao kukavice pod skutima jakih igrača ili nazovimo to državotvoraca. Dodvoravanje je postalo IN kao najbolji zalog za budućnost.

PAMFELTI

Na društvenim mrežama osvanuli su pamfleti koji nipodaštavaju svaki napor jednog gradskog čelnika u njegovom radu stavljajući ga na stup srama. Umjesto dijaloga, razgovora face to face, pribjegavanje ovakvom populizmu zaista zaslužuje svaku osudu. Difamirati i povrijediti kao da je općeprihvaćena kategorija u društvu. Naslađivanje takvim porukama zapravo najbolje govori o njihovim autorima-pamfletistima. Lakoća kritiziranja pa bila to i istina, toliko je uzela maha da je teško prosječnom promatraču razaznati muhu od slona.

BOLNICA

Često si postavljam pitanje u ime svakog onog koji danas leži u čakovečkoj bolnici, je li ga briga ko je vlasnik iste. Hoće li ga izliječiti država ili netko treći. Primarni cilj svakog bolesnika je da se vrati svojim voljenima zdrav i sposoban za život. Sve dok politika moći prste nad ingerencijama, definira uvjete, malo ko ima koristi od toga. Samo zla krv i nerazumijevanje, u ime koga? Bili bi sretniji kada bi saznali brojkom da smo danas, sutra, ili prekosutra, izliječili desetke pacijenata.

PORUKA

Ako već nekog prezirete politički ili strateški, poštujte ga taktički!

UREDNIK

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja