Međimurje Press
Najave

Otvaranje izložbe „Meteorologija i vatrogastvo“ u sklopu ŠPANCIRFESTA!

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) i ove godine otvara vrata posjetiteljima festivala ŠPANCIRFEST, koji će se održati od 19. do 28. kolovoza 2022. godine.

Centralni događaj u Muzeju hrvatskog vatrogastva bit će otvaranje izložbe „Meteorologija i vatrogastvo“ koje će se održati u subotu 20. kolovoza u 19:00 sati. Izložba je nastala u suradnji Državnog hidrometeorološkog zavoda i Hrvatsko vatrogasne zajednice s ciljem prikazivanja suradnje meteorološke službe i vatrogasaca prvenstveno u suzbijanju požara otvorenog prostora. Uz fotografije i informativne plakate, posjetitelji će moći pogledati i opremu koju meteorolozi i vatrogasci koriste za dobivanje meteoroloških podataka, a koji im služe u svrhu prilagođavanja preventivnih radnji i taktike na terenu. U sklopu izložbe pogledajte i meteorološku kućicu te Agroklimatski atlas Hrvatske.

Također, posjetitelji će moći pogledati stalni postav Muzeja hrvatskog vatrogastva u kojem se nalaze predmeti iz bogate hrvatske vatrogasne povijesti.

Za vrijeme trajanja ŠPANCIRFESTA Muzej će biti otvoren svaki dan od 14,00 do 20,00 sati. Za dodatne informacije i rezervacija posjeta u drugom terminu kontaktirajte nas na: 091/112-0013 ili muzej@hvz.hr

Došpancirajte do nas i upoznajte se s bogatom povijesti hrvatskog vatrogastva!

Vedran Runjić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja