Međimurje Press
Najave

VESELE PROLJETNE RADIONICE

Najava lijepog i sunčanog vremena došla je kao naručena organizatorima Veselih proljetnih radionica koje će po prvi put biti održane ove godine, u subotu 22. travnja 2023. u Perivoju Zrinskih podno zidina starog grada.

Vesele proljetne radionice bit će održane povodom Dana Međimurske županije, a namijenjene su djeci vrtićke dobi.  Dokaz su i da Međimurci odlično interdisciplinarno surađuju jer se radi o zajedničkom projektu Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije, Muzeja Međimurja i Međimurske prirode.

Za sportski dio događanja naša krovna sportska organizacija udružila je snage s Gimnastičkim klubom Marijan Zadravec Macan. Treneri iz Macana su pripremili sportske igraonice sa šest različitih postaja. Tako je predviđeno da se mališani okušaju u skoku u dalj, bacanju loptice, pucanju na gol, šutiranju na koš, trčanju na 20 metara i na poligonu. Predavanje na temu obitelji Zrinski i njihove veze s pticama novina je koju priprema Muzej Međimurja. „Zrinski su često odlazili u lov, pa su kao iskusni lovci na svojem dvoru držali lovačke pse, sokolove i jastrebove. Povedite vrtićarce na edukativno vodstvo postavom Zrinski i čakovečkim Starim gradom“ – poručuju iz Muzeja.

A točku na subotnjeg prijepodneva dat će Međimurska priroda igraonicama na temu divlji susjedi. Prirodoslovna radionica dat će odgovor na pitanje tko su divlji susjedi u Perivoju Zrinski? Svi sudionici po prijavi na mjestu događaja dobivaju knjižicu u koju im se upisuju sportski rezultati i dodjeljuju pečati Muzeja i Međimurske prirode za sudjelovanje na temelju čega mogu podići paketić zdravog zalogaja koji im je pripremila Međimurska županija.

Ulaz je besplatan, a od sudionika se traži samo dobra volja i osmijeh. Vidimo se u subotu od 10.30 do 12.00 u Perivoju Zrinski.

ZAJEDNICA SPORTOVA

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja