Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija PU međimurske za srijedu 15. veljače 2023.

Direktor novce i imovinu trgovačkog društva trošio na osobne potrebe

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 35-godišnjak, kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva u vremenskom razdoblju 1. siječnja 2018. godine do 31. prosinca 2021. godine s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, povrijedio dužnost zaštite interesa navedenog društva, o čijim se imovinskim interesima bio dužan brinuti, na način da je sa žiro računa društva na svoje osobne tekuće račune isplatio 2.888.310,00 kuna (383.345 eura) koje je iskoristio za kupnju stana, motocikla i osobne potrebe te sebi pribavio znatnu imovinsku korist i na taj način prouzročio znatnu štetu trgovačkom društvu u najmanje tom iznosu.

Nadalje, utvrđeno je da je on kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva tijekom mjeseca studenoga 2021. godine na sebe prenio vlasništvo nad vozilom društva marke Audi, tržišne vrijednost od 99.157,75 kuna (13.160 eura) bez da je isto platio navedenom društvu te sebi pribavio znatnu imovinsku korist i na taj način prouzročio znatnu štetu trgovačkom društvu.

Protiv 35-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom županijskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kaznena djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja