Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija PU međimurske za utorak, 21. ožujka 2023.

U Macincu provaljeno u garažu

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Krupan kadar 12.JPG

Materijalna šteta prema izjavi 34-godišnjeg vlasnika procijenjena je na više stotina eura

Jučer, 21. ožujka 2023. godine u večernjim satima u Macincu, nepoznati počinitelj provalio je u drvenu garažu, smještenu u sklopu obiteljske kuće u Glavnoj ulici, odakle je ukrao razni alat i ribolovnu opremu.

Materijalna šteta prema izjavi 34-godišnjeg vlasnika procijenjena je na više stotina eura.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Višestruki počinitelj najtežih prometnih prekršaja završio u zatvoru te mu privremeno oduzet automobil

Slika /DANIJELA TURK 2019/IMG_2961.JPG

Upravljao je automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,41 g/kg te prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima

Jučer, 21. ožujka 2023. godine u 2:20 sati u Čakovcu, Športskoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa, čakovečki policajci zaustavili su 25-godišnjeg vozača koji je upravljao Renault Cliom, čakovečkih registarskih oznaka.

Alkotestiranjem te provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je kako je 25-godišnjak upravljao automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,41 g/kg te prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima.

Vozač je uhićen te mu je temeljem odredbe čl. 229. st. 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, privremeno oduzet automobil kojim je počinio opisane prekršaje. Oduzeti automobil smješten je u dvorište Policijske uprave međimurske.

Uz optužni prijedlog okrivljeni 25-godišnjak (višestruki počinitelj najtežih prometnih prekršaja) zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden je na Općinski sud u Čakovcu (Prekršajni odjel). Nakon saslušanja određeno mu je zadržavanje do 15 dana te je potom predan u varaždinski zatvor.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja