Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija PU međimurske za utorak, 28. ožujka 2023.

U Grabrovniku iz kuće ukraden razni alat

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/Provala 2.JPG

Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća eura

U noći s ponedjeljaka na utorak (27./28. ožujka 2023.) u Grabrovniku, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u izgradnji, vlasništvo 56-godišnjaka, odakle je ukrao razni električni alat i dr. predmete namijenjene za izgradnju kuće.

Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća eura.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Osumnjičen (52) za krađu torbice iz restorana u Murskom Središću

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policajac i vozilo.jpg

Sumnja se da je ukrao torbicu u kojoj se nalazio novčanik s novcem, raznim dokumentima, bankovnim karticama i dr. predmetima

Dovršenim  kriminalističkim  istraživanjem utvrđeno je kako je 52-godišnjak s područja općine Sveti Đurđ (Varaždinska županija), počinio kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako je u petak, 24. veljače ove godine u prijepodnevnim satima u restoranu u Murskom Središću, Tekstilnoj ulici, ukrao torbicu u kojoj se nalazio novčanik s novcem, raznim dokumentima, bankovnim karticama i dr. predmetima. Materijalnu štetu 35-godišnji vlasnik procijenio je na 1.500 eura.

Protiv osumnjičenog 52-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Načelnik Ivan Sokač primio zahvalnicu UNICEF-a za suradnju u realizaciji pilot programa

  • Slika /2023/DODJELA ZAHVALNICA UNICEF 28032023/Dodjela zahvalnica UNICEF.jpg
  • Slika
Slika /2023/DODJELA ZAHVALNICA UNICEF 28032023/Dodjela zahvalnica UNICEF.jpgSlika

Na području Međimurske županije u sklopu pilot program Faza III: Testiranje Jamstva za svako dijete, otvoreno je pet Centara za djecu i obitelj

Foto: PU međimurska / Međimurska županija

Europska komisija, u partnerstvu s Regionalnim uredom UNICEF-a za Europu i Središnju Aziju (ECAR), provodi 24-mjesečni pilot program Faza III: Testiranje Jamstva za svako dijete u sedam država članica: Bugarska, Hrvatskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Italiji, Litvi i Španjolskoj.

Osnovni cilj provođenja ovog programa je rano prepoznavanje djece i obitelji koje žive u teškim uvjetima, u nepovoljnom položaju i za koje je važna rana intervencija kako bi se prekinuo krug socijalne isključenosti te im se pružila prilika za razvoj u skladu s njihovim punim potencijalima. To uključuje usluge zaštite djece i podrške obiteljima , pristup kvalitetnom i inkluzivnom predškolskom odgoju i obrazovanju te pristup uslugama rane intervencije u djetinjstvu.

Upravo s ciljem realizacije glavnih smjernica ovog pilot projekta u Međimurskoj županiji izgrađena su četiri nova Centra za djecu i obitelj, dok je njih ukupno pet uspostavljeno u neposrednoj blizini romskih naselja u općinama Mala Subotica, Nedelišće, Orehovica, Podturen i Pribislavec.
Centri će djeci, adolescentima i njihovim obiteljima osigurati praktičnu i svakodnevnu podršku kroz integrirane usluge rane intervencije, podrške roditeljstvu, psihosocijalne podrške te prilike za učenje kroz igru.

Jučer, 28. ožujka u  jutarnjim satima u Hotelu Park u Čakovcu, Ivan Sokač načelnik Policijske uprave međimurske sa suradnicima prisustvovao je završnoj konferenciji posvećenoj uspješnoj provedbi spomenutog pilot programa.

U središnjem dijelu konferencije predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Regina M. Castillo uručila je načelniku Ivanu Sokaču, zahvalnicu za suradnju i doprinos u provedbi pilot programa, odnosno otvaranje Centara za djecu i obitelj.

Zmajčeki posjetili Policijsku upravu međimursku

U utorak, 28. ožujka u  jutarnjim satima djeca starije mješovite vrtićke skupine „Zmajčeki“ dječjeg vrtića Suncokret Strahoninec sa svojim odgojiteljicama posjetila su Policijsku upravu međimursku.

Djeci su u obilasku domaćini bili policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske Damira Bajkovec, službenica upravnih poslova Laura Varga, policijski službenik za preventivu Postaje prometne policije Čakovec Ivica Štampar, prometni motociklist Boris Gregurek, policijski službenik Interventne jedinice policije Denis Crnetić i vodič službenog psa Ivica Goričanec, a djeca su bila upoznata sa:

  • poslovima Postaje prometne policije Čakovec,
  • voznim parkom (pokazana policijska vozila, čamci, vozilo Mobilnog preventivnog centra i motocikli),
  • opremom i radom interventne jedinice policije,
  • izradom osobnih dokumenata odnosno upravnim poslovima,
  • uzimanjem otisaka prstiju i
  • psom Loka

Djeci je ukratko približen rad policije koristeći metode razgovora i vizualizacije, a bilo je nazočno 30-tak mališana s četiri pratitelja.

U znak zahvale službenicima policije uručen je prigodan poklon, plakat izrađen na temu borbe protiv nasilja sa prikazom suncokreta, a svako dijete je dobilo reflektirajuću opremu za sudjelovanje u prometu.

 Radovan Gačal

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja