Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija PU međimurske za utorak, 31. siječnja 2023.

Preloški policajci otkrili počinitelje provale u obiteljsku kuću u Domašincu

Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen dio ukradenih predmeta i vraćen vlasnici

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 18-godišnjak s područja općine Mala Subotica i mlađi maloljetnik s područja Međimurske županije, počinili kazneno djelo teške krađe.

Sumnja se kako su u nedjelju, 9. listopada prošle godine u ranim prijepodnevnim satima u Domašincu, Glavnoj ulici, provalili u obiteljsku kuću, odakle su ukrali novac, razni nakit, prijenosni zvučnik i dr. predmete. Ukupnu materijalnu štetu 61-godišnja vlasnica procijenila je na oko 2.000 eura.

Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen je dio ukradenih predmeta i vraćen vlasnici.

Protiv 18-godišnjaka te prema mlađem maloljetniku podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Trojica mladića osumnjičena za pokušaj teške krađe

Policajci iz Murskog Središća uspješno otkrili počinitelje provale u obiteljsku kuću u Vratišincu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 23-godišnjak s područja općine Podturen te 21-godišnjak i 18-godišnjak, obojica s područja općine Mala Subotica, počinila kazneno djelo teške krađe u pokušaju.

Naime, sumnja se kako su u petak, 13. siječnja ove godine između 10 i 13 sati u Vratišincu, Ulici Marof, provalili u obiteljsku kuću, vlasništvo 62-godišnjaka, gdje su potom u nekoliko prostorija ispreturali stvari, ali pritom nisu ništa ukrali.

Protiv osumnjičenih mladića podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Radovan Gačal

Glasnogovornik

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja