Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija

Vozači oprez, divljač na cesti!

Slika /DANIJELA TURK 2019/jelen.jpg

Naleti na divljač evidentirani su na prometnicama u Nedelišću, Vučetincu, između Peklenice i Vratišinca te Donjeg Vidovca i Svete Marije

Jučer, 28. veljače na međimurskim prometnicama evidentirana su četiri naleta vozilima na divljač (srneća divljač), koja je pretrčavala kolnik.

Naleti na divljač evidentirani su na prometnicama u Nedelišću, Vučetincu, između Peklenice i Vratišinca te Donjeg Vidovca i Svete Marije.

Naime, divljač u svojoj dnevnoj i sezonskoj migraciji prelazi prometnice svih kategorija, od lokalnih cesta pa čak do autocesta, čime se povećava opasnosti od naleta vozila na divljač. Tijekom cijele godine policija evidentira takve štetne događaje u prometu, a posebno je to izraženo u hladnije doba godine, odnosno tijekom jeseni i zime.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji te neugodnosti zbog šteta koje nastaju naletom vozila na divljač, potrebno je pridržavati se prometnih propisa glede ograničenja brzine kretanja vozila, predviđati moguće opasnosti i pratiti znakove upozorenja “divljač na cesti”, koji označavaju područje na kojima divljač često prelazi preko ceste.

Ujedno, upućujemo apel svim sudionicima u cestovnom prometu da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da poštuju prometna pravila i postavljenu prometnu signalizaciju kako bi sigurno stigli na svoja odredišta.

Učenici Osnovne škole Orehovica posjetili međimurske policajce

 • Slika /2023/Posjet djece osnovne škole Orehovica/1.jpg
 • Polaznike drugih razreda najviše je oduševila pokazna vježba službenog psa

  U utorak, 28. veljače u jutarnjim satima djeca drugih razreda Osnovne škole Orehovica sa svojim nastavnicima posjetila su Policijsku upravu međimursku.

  Djeci su u obilasku domaćini bili policijski službenik za preventivu Postaje prometne policije Čakovec Ivica Štampar, uvijek raspoložen policijski službenik za obuku Miljenko Krušelj, policijski službenik Interventne jedinice policije Igor Bodulica i vodič službenog psa Ivica Goričanec, a djeca su bila upoznata sa:

  • poslovima Postaje prometne policije Čakovec,
  • sportskom dvoranom,
  • voznim parkom (pokazana policijska vozila, motocikli, čamci i vozilo Mobilnog preventivnog centra),
  • opremom i radom interventne jedinice policije,
  • psom Loka.

  Djeci je ukratko približen rad policije koristeći metode razgovora i vizualizacije, a bilo je nazočno 42 djece drugih razreda s pet pratitelja. Djeci su podijeljene reflektirajuće trakice.

RADOVAN GAČAL

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja