Međimurje Press
Policija

Dvojica maloljetnika osumnjičena za nekoliko provala u Kotoribi!

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su dvojica mlađih maloljetnika s područja Međimurske županije, počinila dva kaznena djela teške krađe te dvije teške krađe u pokušaju.

Naime, sumnja se kako su krajem srpnja ove godine na željezničkom kolodvoru u Kotoribi, provalili u pružno vozilo, tzv. „podbijačicu“ iz koje su potom ukrali razni alat i specijalne instrumente. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna. Preloški policajci pretragom terena nedaleko željezničkog kolodvora u Kotoribi, pronašli su dio ukradenih predmeta te ih vratili predstavniku oštećenog trgovačkog društva.

Nadalje, istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni dvojac u noći s 31. srpnja na 1. kolovoza 2022. godine u Kotoribi, Sajmišnoj ulici, pokušao provaliti u trgovini mješovitom robom te u susjednu poljoprivrednu apoteku, ali u dovršenju kaznenog djela nisu uspjeli.

Nadalje, osumnjičeni maloljetnici tijekom spomenute noći (31. srpnja na 1. kolovoza 2022. godine) u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava, provalili su prodajni kiosk te u hladnjak koji se nalazio neposredno uz kiosk, odakle su ukrali razne prodajne artikle. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna. Dio ukradenih prodajnih artikala pronađen je u prethodno spomenutoj pretrazi terena nedaleko željezničkog kolodvora te je vraćen predstavniku oštećenog trgovačkog društva.

I na kraju, dovršenim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni maloljetnici između 19. i 23. kolovoza 2022. godine u kotoripskoj poduzetničkoj zoni „Jug“, pokušali provaliti u skladište, vlasništvo trgovačkog društva iz Samobora, ali u dovršenju kaznenog djela nisu uspjeli zbog uključenja alarmnog sustava. Potom su iz skladišnog prostora, preko ograde prebacili dvadesetak metalnih profila, koje su ostavili u visokoj travi. Ostavljeni metalni profili nakon provedenog očevida vraćeni su predstavniku oštećenog trgovačkog društva.

Prema osumnjičenim mlađim maloljetnicima dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenim kaznenim prijavama protiv nepoznatih počinitelja.

PREKRŠAJI NARUŠAVANJA JAVNOG REDA I MIRA

Zbog narušavanja javnog reda i mira glasnom muzikom oduzeta muzička linija i zvučnici

Jučer, 30. kolovoza 2022. godine od 21:20 do 22:15 sati u Piškorovcu, javni red i mir narušavali 49-godišnjak i 58-godišnjakinja. Pomoću muzičke linije i četiri zvučnika puštali su glasnu muziku te time remetili mir ostalih mještana.

Policijski službenici Policijske postaje Prelog od počinitelja prekršaja oduzeli su muzičku liniju i zvučnike.

Protiv 49-godišnjaka i 58-godišnjakinje zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog sudu u Čakovcu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja