Međimurje Press
Policija

Građani dragovoljno predali razno oružje i minsko-eksplozivna sredstva

U proteklim 24 sata troje građana dragovoljno je predalo razno oružje i minsko-eksplozivna sredstva.

U Gornjem Hrašćanu građanin je prilikom spremanja garaže pronašao ručnu bombu M-52, koju je potom dragovoljno predao policijskom službeniku protueksplozijske zaštite Policijske uprave međimurske.

Jučer, 19. siječnja građanin je u prostorijama Policijske uprave međimurske dragovoljno predao zračnu pušku, dok je u sklopu provođenja aktivnosti iz preventivne nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ u Pribislavcu, građanin dragovoljno predao cijev ručnog raketnog bacača M-80, tzv. „zolje“.

Predano oružje i minsko-eksplozivno sredstvo pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.

Podsjećamo građane na nacionalnu preventivnu kampanju “Manje oružja, manje tragedija”, koja omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija. Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva. 

Napominjemo kako dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena.  

INFORMACIJA

U Nedelišću i Šenkovcu provedene preventivne aktivnosti u cilju zaštite najugroženijih sudionika u cestovnom prometu

Proteklog tjedna, u utorak, 12. siječnja te u petak 15. siječnja 2021. godine u prijepodnevnim satima u Nedelišću i Šenkovcu, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli su preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima i biciklistima, koji nažalost često stradaju u prometnim nesrećama.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja