Međimurje Press
Policija

Info Policijske uprave međimurske za utorak, 16. svibnja 2023. godine

Muškarac (58) osumnjičen za palež automobila u Goričanu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis2.jpg

Protiv 58-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 58-godišnjak s područja općine Goričan, počinio kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“.

Sumnja se kako je u ponedjeljak, 15. svibnja ove godine oko 12:30 sati u Goričanu, na parkiralištu ispred zgrade Doma zdravlja u Školskoj ulici, otvorenim plamenom zapalio gumu osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 54-godišnjakinje. Požar su odmah po izbijanju ugasili pacijenti iz obližnje čekaonice. Uslijed požara na automobilu je oštećena stražnja strana te jedna guma, dok će se visina materijalne štete utvrditi naknadno.

Protiv 58-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

POSTANI POLICAJAC – Dan otvorenih vrata Policijske uprave međimurske

  • Slika /2022/DAN OTVORENIH VRATA/INTERVENTNA 1.jpg
  • Promocija policijskog zanimanja održat će se u četvrtak, 18. svibnja od 10 do 12 sati u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec (Športska ulica 1)

    Ministarstva unutarnjih poslova sredinom travnja ove godine raspisalo je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, dok je početkom svibnja raspisan natječaj za upis učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“.

    Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava međimurska u četvrtak, 18. svibnja od 10 do 12 sati u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec (Športska ulica 1), organizira Dan otvorenih vrata.

    Program promotivnih aktivnosti:

    – u 10 sati početak Dana otvorenih vrata uz uvodno upoznavanje sa zanimanjem policajac/policajka,
    –  od 10:05 do 10:20 sati demonstracija poligona za provjeru motoričkih sposobnosti za prijem na školovanje za zanimanje policajac/policajka,
    – od 10:25 do 10:30 sati pokazna vježba Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa MUP-a (demonstracija rada službenog psa napadačke namjene i markiranta)
    – od 10:30 do 10:45 sati pokazne vježbe demo tima Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske:
    – od 10:50 do 11 sati pokazna vježba vodiča i službenog psa za detekciju droga (vježba pronalaska sakrivene droge):
    – od 11 do 12 sati obilazak postava tehničko-taktičkog zbora Ministarstva unutarnjih poslova te informativnih punktova raznih rodova policije uz mogućnost provjere tjelesnih i motoričkih sposobnosti na prigodnom poligonu.

    Pozivamo sve građane, prvenstveno srednjoškolce, maturante i mlađe od 28 godina, koji su zainteresirani da jednog dana obuku policijsku odoru, da sutra, 18. svibnja dođu u sportsku dvoranu Graditeljske škole te saznaju kako mogu postati pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova te kako to iz „prve ruke“ izgleda kada se baviš jednim od najtežih, ali i najzanimljivijih zanimanja.

    Natječaj za upis u III. razred Policijske škole “Josip Jović” otvoren je do 1. kolovoza ove godine, dok je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini otvoren do 15. kolovoza. Podrobnije informacije mogu se pronaći na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave međimurske.

    Dan otvorenih vrata Policijske uprave međimurske dio je promotivnih aktivnosti i jedan od najboljih načina da se građanima, prvenstveno svim zainteresiranim kandidatima, približi rad policije te da ih se dodatno potakne kako bi policijsko zanimanje izabrali za svoj životni poziv.
    Stoga, dođite u četvrtak, 18. svibnja od 10 do 12 sati u sportsku dvoranu Graditeljske škole Čakovec i uvjerite se koliko je policijski posao dinamičan, uzbudljiv i nadasve plemenit.

  • Međimurskoj djeci predškolske dobi predstavljen projekt “Moj prijatelj policajac i ja u prometu”

    • Slika /2023/MOJ PRIJATELJ POLICAJAC I JA U PROMETU/MOJ PRIJATELJ POLICAJAC (2).JPG

    Kako bi stvarali prijateljski odnos s djecom od najmanjeg uzrasta, upoznati su s radom policije te uređajima i sredstvima koje policija koristi u svom svakodnevnom radu, uz naglasak da su im policajci prijatelji i da im se mogu uvijek obratiti za pomoć

    Na području Policijske uprave međimurske od 3. travnja do 2. svibnja 2023. godine, provedena je preventivna akcija “Moj prijatelj policajac i ja u prometu”. Održana su predavanja koja su prvenstveno bila namijenjena za više od 1000 djece predškolske populacije, kako bi se što bolje pripremili za sigurno sudjelovanje u prometu kada samostalno krenu u školu.

    Predavanja su provedena u 50-tak dječjih vrtića s područja Međimurske županije. Posebna pažnja posvećena je usvajanju pravila prometne kulture s osvrtom na pravilno i sigurno kretanje prometnicama. Nakon predavanja izvršena je kratka šetnja u blizini dječjih vrtića, kako bi se djeci približili uvjeti stvarnih prometnih situacija i opasnosti koje im prijete na cesti.

    Kako bi stvarali prijateljski odnos s djecom od najmanjeg uzrasta, upoznati su s radom policije te uređajima i sredstvima koje policija koristi u svom svakodnevnom radu, uz naglasak da su im policajci prijatelji i da im se mogu uvijek obratiti za pomoć.

    Za potrebe navedene akcije Koordinacijski odbor “Čakovec grad prijatelj djece“ pribavio je reflektirajuće trakice za gradske škole, dok su sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, za svu djecu pribavljene kape „Poštujte naše znakove“.

  • žRadovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja