Međimurje Press
Policija

Info PU međimurske za četvrtak, 2. studenoga 2023. godine

Mladić (21) osumnjičen za krađu parfema

Protiv osumnjičenog mladića zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurska

Jučer, 2. studenoga u 14:35 sati na ulici u Paragu, policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske pronašli su 21-godišnjaka za kojim raspisana potraga zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe. Mladić je uhićen i priveden u Policijsku postaju Čakovec na kriminalističko istraživanje.

Tijekom sigurnosnog pregleda, a na prethodni poziv policijskih službenika, 21-godišnjak iz odjeće je izvadio te dragovoljno predao papirnati smotuljak u kojem se nalazila materija nalik na drogu sintetski kanabinoid, mase 0,8 g. Predani smotuljak sa sumnjivom materijom je oduzet te će se dostaviti na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu. Nakon zaprimanja nalaza vještačenja slijedi pravna kvalifikacija događaja.

Provedenim kriminalističkih istraživanjem utvrđeno je kako je 21-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako je krajem rujna ove godine u Čakovcu, iz trgovine u sklopu trgovačkog centra u Ulici Tomaša Goričanca, ukrao nekoliko parfema i dr. artikle. Ukupna materijalna šteta procijenjena je na 175 eura.

Protiv osumnjičenog mladića zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurska.

Sljedećeg tjedna pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Kamion - nadzor.jpg

Akcija se provodi kako bi se osiguralo sigurno prometovanje svih sudionika, odnosno spriječile prometne nesreće s najtragičnijim posljedicama

U razdoblju od 6. do 12. studenoga 2023. godine na području Policijske uprave međimurske pojačano će se nadzirati teretni automobili i autobusi.

Ova akcija usklađena je s akcijama ROADPOL-a za 2023. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

U Goričanu ukrade metalne zidne oplate

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis2.jpg

Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća eura

U razdoblju 31. listopada do 2. studenoga ove godine u Goričanu, Murskoj ulici, nepoznati počinitelj ukrao je nekoliko metalnih zidnih oplata, vlasništvo tvrtke iz Murskog Središća. Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća eura.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja