Međimurje Press
Policija

INFO PU međimurske za dane proteklog produženog vikenda od 29. ožujka do 1. travnja 2024. godine

Prometne nesreće tijekom proteklog produženog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirano je devet prometnih nesreća, od čega tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima te šest nesreća s nastalom materijalnom štetom

Tijekom proteklog produženog vikenda (od 29. ožujka do 1. travnja) na međimurskim prometnicama evidentirano je devet prometnih nesreća, od čega tri nesreće s ozlijeđenim osobama (tri sudionika lakše ozlijeđena, dok će za jednog sudionika kvalifikacija ozljeda biti poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije) te šest nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepoštivanje prednosti, dvije prometne nesreće,
– nepropisno obilaženje, jedna prometna nesreća,
– greške pješaka, jedna prometna nesreća,
– ostale greške, pet prometnih nesreća.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog produženog vikenda utvrđena je kod dva sudionika, a najveća koncentracija od 1,34 g/kg utvrđena je kod 35-godišnje vozačice osobnog automobila. U petak, 29. ožujka nešto prije ponoći u Čakovcu, Ulici bana Josipa Jelačića, skrivila je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom. U trenutku nesreće nije se kretala sredinom obilježene prometne trake zbog čega je na ravnom dijelu ceste skrenula automobilom izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom podvozja udarila u rubni kamen. Vozačica je zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjena novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 820 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog produženog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/provale.jpg

Evidentirane su dvije krađe te jedna teška krađa

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog produženog vikenda (od 29. ožujka do 1. travnja) evidentirane su dvije krađe te jedna teška krađa. Izdvajamo krađu u Palovcu i tešku krađu u Maloj Subotici.

U subotu, 30. ožujka između 9 i 14 sati u Palovcu, Športskoj ulici, nepoznati počinitelj iz nezaključane kuće, ukrao je novčanik u kojem se nalazio novac, bankovna kartica i razni osobni dokumenti. Materijalnu štetu 46-godišnji vlasnik procijenio je na nekoliko stotina eura.

U noći s nedjelje na ponedjeljak (31. ožujka/1. travnja) u Maloj Subotici, nepoznati počinitelj provalio je u objekt lokalne ekološke udruge, odakle je ukrao razna pića. Materijalna šteta procijenjena je na stotinjak eura.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Osumnjičena (51) za krađu novca i nakita iz svlačionice čakovečke streljane

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Protiv 51-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 51-godišnjakinjom utvrđeno je kako je počinila kazneno djelo krađe.

Sumnja se da je sredinom veljače ove godine u Čakovcu, iz džepova jakni koje su maloljetni korisnici ostavili u nezaključanoj svlačionici gradske streljane u Športskoj ulici, ukrala novac i razni nakit. Ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 350 eura.

Protiv osumnjičene 51-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja