Međimurje Press
Policija

Info PU međimurske za ponedjeljak, 20. studenoga 2023. godine

Dvojac osumnjičen za krađu INOX ploča iz kruga poduzeća u Pribislavcu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policijski automobil.jpg

Protiv osumnjičenih zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 22-godišnjak i 29-godišnjak, obojica s područja općine Pribislavec, počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se kako su sredinom kolovoza ove godine u Pribislavcu, Industrijskoj ulici, u tri navrata preskočili metalnu dvorišnu te potom iz kruga poduzeća koje se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija i njihovih dijelova, ukrali nekoliko INOX ploča. Materijalna šteta procijenjena je na 300 eura.

Protiv osumnjičenog dvojca zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U suradnji s Gradom Murskim Središćem provedene preventivne aktivnosti

  • Slika /2023/Grad Mursko Središće 20112023/Vrtić.jpg

Grad Mursko Središće za svu djecu koja će sudjelovati u preventivnim aktivnostima osigurao je reflektirajuće materijale (privjeske)

Jučer, 20. studenoga 2023. godine policijske službenice Policijske postaje Mursko Središće, Marija Nemec i Adela Mesarić Baranašić provele su preventivne aktivnosti iz akcije “Sigurno u prometu” u Osnovnoj školi Mursko Središće te Dječjem vrtiću “Maslačak” u Murskom Središću.

Policijska postaja Mursko Središće u suradnji s Gradom, Osnovnom školom i Dječjim vrtićem kroz spomenutu preventivnu akciju realizirala je uspješnu suradnju lokalne zajednice, odgojno obrazovnih ustanova i policijskih preventivaca, a sve s ciljem osnaživanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu te time zaštite najugroženijih sudionika, posebice djece pješaka.

Do kraja mjeseca preventivne aktivnosti će se provesti u svim područnim školama i dječjim vrtićima na području grada Murskog Središća (područnim školama u Hlapičini i Peklenici te u Dječjem vrtiću “Pahuljica” u Murskom Središću i područnom dječjem vrtiću u Peklenici. Grad Mursko Središće za svu djecu koja će sudjelovati u preventivnim aktivnostima osigurao je reflektirajuće materijale (privjeske).

Cilj akcije je pojačanim nadzorom pješaka (učenika osnovne škole i djece u dječjem vrtiću),  povećati sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest o potrebi, ali i zakonitoj osnovi obilježavanja spomenute kategorije sudionika reflektirajućim materijalom. Radi vlastite sigurnosti, vrlo je važno da su djeca vidljiva osobito kada se kreću u ranojutarnjim, večernjim satima i u doba smanjene vidljivosti.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja