Međimurje Press
Policija

INFO PU MEĐIMURSKE

Muškarac (50) osumnjičen za pokušaj teške krađe

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

U Maloj Subotici osumnjičeni je pokušao ukrasti razni električni i akumulatorski alata, ali u tome nije uspio, već je zaradio kaznenu prijavu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 50-godišnjak počinio kazneno djelo teške krađe u pokušaju.

Naime, sumnja se kako je u noći sa srijede na četvrtak, 13./14. veljače ove godine u Maloj Subotici, na parkiralištu kod Doma kulture u Glavnoj ulici, provalio u tovarni prostor teretnog automobila, odakle je iznio više komada raznog električnog i akumulatorskog alata, smještenog u desetak kutija. Nakon toga osumnjičeni je alat sakrio nedaleko mjesta počinjenja kaznenog djela s namjerom da ga kasnije ukrade. U četvrtak, 14. veljače u ranim jutarnjim satima, prilikom odlaska na posao, sakriveni alat pronašao je vlasnik te događaj prijavio policiji.

Protiv 50-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe u pokušaju, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Preventivne aktivnosti u Osnovnoj školi “Dr. Ivana Novaka” Macinec

U srijedu, 28. veljače ove godine u prijepodnevnim satima u Macincu, policijske službenice Policijske postaje Mursko Središće, Marija Nemec i Adela Mesarić Baranašić, predstavile su učenicima Osnovne škole “Dr. Ivana Novaka”, nekoliko aktualnih preventivnih projekata i kampanja.

Uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije provedene su se aktivnosti iz nacionalnog preventivnog projekta “Živim život bez nasilja” kojom prilikom se učenicima 8. a razreda ukazalo na problem vršnjačkog nasilja, zakonske  mogućnosti njegova sprječavanja i prijavljivanja, kao i na nužnost nenasilja uz poticanje tolerancije te nediskriminacije. Navedenim aktivnostima obilježio se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad vršnjacima, poznatiji kao “Dan ružičastih majica”.

Na informativnom punktu predstavljena je kampanja “Postani policajac/policajka”. Učenici su upoznati s pojedinostima Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih, kao i Programa srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja, upisom učenika u treći razred srednje škole. Upućeni su da prate stranice Policijske uprave međimurske i Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ o objavi natječaja i uvjetima upisa.

Ujedno, učenicima je predstavljena preventivna kampanja “WEB heroj”, koja se pod sloganom “Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba” provodi kako bi se građani upozorili na opasnosti i mjere prevencije s ciljem suzbijanja kibernetičkog kriminala.

Na kraju provođenja preventivnih aktivnosti učenicima su podijeljeni razni promotivni materijali i edukativni letci.

Radovan Gačal

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja