Međimurje Press
Policija

Informacija Policijske uprave međimurske za srijedu i četvrtak, 7. i 8. lipnja 2023. godine

Nedaleko Gornjeg Kuršanca 49-godišnjaku na drzak način ukradena torbica

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

U događaju oštećeni nije zadobio ozljede, dok je materijalnu štetu procijenio na stotinjak eura

Jučer, 8. lipnja oko 13 sati oštećeni 49-godišnjak kretao se prugom u smjeru Varaždina te su ga nedaleko Gornjeg Kuršanca presrela dvojca nepoznatih mladića. Započeli su s njim razgovor, a kada se oštećeni počeo od njih udaljavati, nasilno su mu s ramena strgnuli torbicu u kojoj se nalazio sitni novac i mobitel. Mladići su nakon drske krađe pobjegli s mjesta događaja.

U događaju 49-godišnjak nije ozlijeđen, dok je materijalnu štetu procijenio na stotinjak eura.

Protiv nepoznatih počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dvojica maloljetnika osumnjičena za krađu alata

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Grb MUP jakna.jpg

Sumnja se kako su u Pribislavcu, iz otključanog kontejnera smještenog u dvorištu poduzeća, ukrali razni alat

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su dvojica maloljetnika s područja Međimurske županije, počinila kazneno djelo krađe.

Sumnja se kako su krajem travnja ove godine u Pribislavcu, Ulici Ante Starčevića, iz otključanog kontejnera smještenog u dvorištu poduzeća, ukrali razni alat.

Materijalna šteta prema dostavljenom odštetnom zahtjevu oštećenog trgovačkog društva iz Čakovca procijenjena je na nešto manje od 900 eura.

Prema osumnjičenim maloljetnicima zbog počinjenja kaznenog djela krađe podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Maloljetnik osumnjičen za neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis2.jpg

Osumnjičeni je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,87 g/kg te bez položenog vozačkog ispita

Jučer, 8. lipnja u večernjim satima u Domašincu, na travnatoj površini u Ulici Augusta Cesarca, nepoznati počinitelj ušao je u nezaključani Renault Clio, čakovečkih registarskih oznaka te ga uz pomoć ključeva koje je pronašao u vozilu, stavio u pogon te se odvezao s mjesta događaja. Materijalna štetu 59-godišnji vlasnik procijenio je na više stotina eura.

Samo nekih sat vremena kasnije, točnije u 21:18 sati na prometnici između Držimurca i Piškorovca, preloški policajci zaustavili su maloljetnika koji je upravljao Cliom.

Alkotestiranjem maloljetnog vozača utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem u koncentraciji od 0,87 g/kg. Ujedno, provjerama putem evidencije vozača i vozačkih utvrđeno je da nema položeni vozački ispit.

Maloljetni vozač je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari te priveden na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Prelog. Nakon provedenog očevida automobil je vraćen vlasniku.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prema maloljetnom vozaču podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel). Ujedno, zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, prema maloljetniku podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom vikenda provest će se akcija “Alkohol”

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/alkohol, formula za nesreću.jpg

Akciju će provesti policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u vremenu od 23 do 5 sati

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju (10./11. lipnja 2023.) od 23 do 5 sati provest će aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Glavnina aktivnosti bit će usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga. Tijekom akcije sankcionirat će se i prekršaji upravljanja vozilima nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nepropisnog korištenja mobilnih uređaja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u cestovnom prometu mlađe životne dobi, a koji su najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja.

Drugašići OŠ Domašinec posjetili međimurske policajce

Nakon što je dragim gostima zaželio dobrodošlicu, policijski službenik Postaje prometne policije Čakovec Ivica Štampar, poveo ih je u obilazak zgrade Policijske uprave

Protekle srijede, 7. lipnja 30-tak učenika drugih razreda Osnovne škole Domašinec, u pratnji svojih učitelja, posjetilo je Policijsku upravu međimursku.

Nakon što je dragim gostima zaželio dobrodošlicu, policijski službenik Postaje prometne policije Čakovec Ivica Štampar, poveo ih je u obilazak zgrade Policijske uprave.

Na referadi osobnih dokumenta učenici su naučili čemu služe osobni dokumenti te su se upoznali procedurom njihove izrade. U sportskoj dvorani policijski instruktor, Miljenko Krušelj pripremio je nekoliko vježbi, koje su razigrani drugašići odradili s puno entuzijazma. Nakon kratke rekreacije, u dvorištu Policijske uprave, dočekao ih je policijski službenik Postaje prometne policije Čakovec, Bernard Kocijan koji im je predstavio opremu i službena vozila (motocikl). Objasnio im je čemu ona služi i kako se koristi u svakodnevnom radu. Ujedno, na zanimljiv način opisao im je kako izgleda jedan radni dan prometnog policajca.

Na kraju posjeta učenici i njihovi učitelji zahvalili su međimurskim plavcima na gostoprimstvu te su prihvatili njihov poziv na ponovni susret.

Radovan Gačal

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja