Međimurje Press
Policija

Informacija Policijske uprave međimurske za utorak, 6. lipnja 2023. godine

Četvorica mladića osumnjičena za provalu u obiteljsku kuću

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Iz raznih prostorija kuće ukrali dva novčanika u kojima se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovne kartice

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 20-godišnjak, 18-godišnjak te dvojica maloljetnika, počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se su krajem kolovoza prošle godine u Palovcu, Novoj ulici, provalili u obiteljsku kuću, odakle su iz raznih prostorija ukrali dva novčanika u kojima se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovne kartice.

Materijalnu štetu 71-godišnja vlasnica procijenila je na oko 160 eura.

Protiv četvorice osumnjičenih mladića zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Mladić (23) osumnjičen za krađu bicikla u Čakovcu

Slika /BICIKLI PU MEĐIMURSKE/IMG_4674.JPG

Sumnja se da je u čakovečkom Parku Rudolfa Kropeka, ukrao zaključani bicikl, vlasništvo 56-godišnjakinje

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 23-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca, počinio kazneno djelo krađe.

Sumnja se kako je u ponedjeljak, 5. lipnja ove godine u večernjim satima u čakovečkom Parku Rudolfa Kropeka, ukrao zaključani bicikl, vlasništvo 56-godišnjakinje. Materijalna šteta procijenjena je na oko 200 eura.

Tijekom istraživanja čakovečki policajci pronašli su ukradeni bicikl te ga vratili vlasnici.

Protiv osumnjičenog 23-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela krađe podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

U požaru koji je izbio u pušnici ozlijeđen 80-godišnjak

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/Image00128.jpg

U požaru je izgorjela pušnica te dio garaže i krovišta kuće, dok je 80-godišnji vlasnik kuće lakše ozlijeđen

Jučer, 6. lipnja nešto poslije 7 sati u Nedelišću, Ulici Matije Gupca, izbio je požar u pomoćnoj prostoriji obiteljske kuće (pušnici), koji se potom proširio na garažu i krovište kuće. Požar su ugasili pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Nedelišće.

Očevidom uz stručnu pomoć inspektorice za zaštitu od požara utvrđeno je kako je 80-godišnji vlasnik zapalio vatru u pušnici koja se proširila na ostatak prostorije, a potom i na garažu te krovište kuće. U požaru je izgorjela pušnica te dio garaže i krovišta kuće, dok je 80-godišnji vlasnik kuće lakše ozlijeđen. Nakon pružene liječničke pomoći u čakovečkoj bolnici, pušten je na kućnu njegu. Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća eura.

U noći sa četvrtka na petak provest će se akcija “Alkohol”

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_8535.JPG

Akciju će provesti policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec od 23 do 5 sati

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa četvrtka na petak (8./9. lipnja 2023.) od 23 do 5 sati provest će aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Glavnina aktivnosti bit će usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga. Tijekom akcije sankcionirat će se i prekršaji upravljanja vozilima nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nepropisnog korištenja mobilnih uređaja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u cestovnom prometu mlađe životne dobi, a koji su najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja.

Učenici drugih razreda OŠ Strahoninec posjetili Policijsku upravu međimursku

Mladim gostima dobrodošlicu je zaželjela policijska službenica Policijske postaje Čakovec, Nataša Jalšovec-Tomašić

Jučer, 6. lipnja u prijepodnevnim satima 50-tak učenika drugih razreda Osnovne škole Strahoninec, u pratnji svojih učiteljica, posjetilo je Policijsku upravu međimursku.

Mladim gostima dobrodošlicu je zaželjela policijska službenica Policijske postaje Čakovec, Nataša Jalšovec-Tomašić te ih odmah povela u obilazak zgrade Policijske uprave.

Na referadi osobnih dokumenta učenici su se upoznali sa svrhom i načinom izrade osobnih dokumenata te pritom osjetiti dio svakodnevne radne atmosfere. U dvorištu i garaži Policijske uprave dočekao ih je policijski službenik Postaje prometne policije Čakovec, Mario Levačić koji im je predstavio raznu opremu i službena vozila, koja policijski službenici svakodnevno koriste u svom radu. Ujedno, na zanimljiv način opisao im je kako izgleda jedan radni dan prometnog policajca. Najzanimljivija dionica posjete međimurskim plavcima bila je sportska dvorana. Pod budnim nadzorom policijskog instruktora, Miljenka Krušelja odradili su kratki trening tjelesne pripreme, prilagođen njihovom uzrastu. Na kraju treninga isprobali su i svoje nogometno znanje u preciznim udarcima na omaleni gol.

Oduševljeni ovim posjetom učenici su prihvatili poziv policijskih službenika da ponovno posjete Policijsku upravu međimursku.

Radovan Gačal 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja