Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za četvrtak, 2. ožujka 2023.

Lažno prijavila (63) kazneno djelo razbojništva

Slika /FOTOGRAFIJE MUP 2021/Policija2.jpg

Protiv osumnjičene 63-godišnjakinje podnijeta je kaznena prijava temeljem koje je nadležno državno odvjetništvo podiglo optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela “Lažno prijavljivanje kaznenog djela”

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 63-godišnjakinja sa šireg područja grada Čakovca, počinila kazneno djelo „Lažno prijavljivanje kaznenog djela“.

Naime, utvrđeno je kako je u utorak, 25. listopada prošle godine u 22 sata i 50 minuta telefonskim pozivom lažno obavijestila policiju kako je u njenoj kući u Krištanovcu, nad njom počinjeno razbojništvo. Nadalje, tijekom istraživanja lažno je navela kako su oko 21 sat i 30 minuta dvojica maskiranih razbojnika provalila u prostoriju ljetne kuhinje te od nje uz prijetnju hladnim oružjem zatražili novac. Nakon što im je predala novac (70-tak eura), jedan od počinitelja joj je s ciljem oduzimanja i dr. predmeta, nanio nekoliko ozljeda, a potom su se razbojnici udaljili s mjesta događaja.

Policijski službenici Policijske uprave međimurske o opisanoj lažnoj prijavi kaznenog djela razbojništva, podnijeli su posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopunu prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Ujedno, protiv osumnjičene 63-godišnjakinje podnijeta je kaznena prijava temeljem koje je nadležno državno odvjetništvo podiglo optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela „Lažno prijavljivanje kaznenog djela“ (čl. 304. st. 3. Kaznenog zakona).

Cijeli tjedan pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa

U razdoblju od 6. do 12. ožujka 2023. godine, policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske pojačano će nadzirati korištenje sigurnosnog pojasa.

Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2023. godinu a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

U utorak, 7. ožujka od 10 do 16 sati u suradnji s policijskim službenicima susjedne Policijske uprave koprivničko-križevačke provest će se ciljana akcija „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno su usmjerene na suzbijanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa na prednjem i stražnjem sjedalu, ali će se pritom suzbijati svako grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).

Radovan Gačal

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja