Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za dane proteklog vikenda od 17. do 19. svibnja 2024. godine

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirano je ukupno pet prometnih nesreća, od čega tri s nastalom materijalnom štetom te dvije s ozlijeđenim sudionicima

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je ukupno pet prometnih nesreća, od čega tri s nastalom materijalnom štetom te dvije s ozlijeđenim sudionicima. Kvalifikacija ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja medicinske dokumentacije.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, tri prometne nesreće,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dva sudionika, a najveća koncentracija od 2,30 g/kg utvrđena je kod 47-godišnjeg vozača mopeda. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u petak, 17. svibnja oko 16:30 sati u Nedelišću, na raskrižju Prvomajske i Ulice Vladimira Nazora.

U trenutku nesreće 47-godišnjak je pod utjecajem alkohola (2,30g/kg) te za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta (utvrđena zdravstvena nesposobnost) upravljao mopedom Prvomajskom ulicom. Dolaskom do raskrižja započeo je skretati ulijevo prema Ulici Vladimira Nazora, ali se pritom nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za sebe i druge sudionike u prometu ili imovinu. Uslijed opisane situacije bočnim dijelom mopeda udario je u rubni kamen nogostupa te se pritom moped prevrnuo, dok je vozač pao na nogostup.

Ozlijeđeni 47-godišnjak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo u naselju 4.jpg

Evidentirane su dvije krađa te dvije teške krađe

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije krađa te dvije teške krađe, od čega jedna u pokušaju. Izdvajamo provalu u trgovinu rezervnim dijelova za traktore i poljoprivrednu mehanizaciju u Donjem Kraljevcu.

U noći s petka na subotu (17./18. svibnja 2024.) u Donjem Kraljevcu, nepoznati  počinitelj provalio je u trgovinu rezervnim dijelova za traktore i poljoprivrednu mehanizaciju, vlasništvo trgovačkog društva iz Novog Sela Rok, odakle je iz raznih prostorije ukrao novac. Materijalna šteta procijenjena je na više stotina eura.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Rezultati prošlotjedne akcije “Nadzor teretnih automobila i autobusa”

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Kamion - nadzor.jpg

Tijekom akcije utvrđena su 202 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te sedam prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u razdoblju od 13. do 19. svibnja 2024. godine proveli akciju “Nadzor teretnih automobila i autobusa“.

Tijekom akcije ukupno su utvrđena 202 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:
– 11 prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol,
– 66 prekršaja nepropisne brzine kretanja,
– 20 prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,
– 16 prekršaja nepropisne uporabe mobitela za prijeme vožnje,
– tri prekršaja tehničke neispravnosti vozila,
– pet prekršaja upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje,
– 42 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 39 ostalih prekršaja.

Ujedno, iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu utvrđeno je sedam prekršaja.

Prekršaji teretnih automobila:

Iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu utvrđeno je sedam prekršaja.

Iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama utvrđeno je 19 prekršaja.

Prekršaji autobusa:

Iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama ukupno je utvrđen jedan prekršaj.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja