Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za dane proteklog vikenda od 2 . do 4. lipnja 2023. godine

Pokušaj ubojstava u Piškorovcu

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_7749.JPG

Liječničkim pregledom je utvrđeno kako je u događaju 30-godišnjak teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju, dok je 33-godišnjak lakše ozlijeđen

Očevidom na mjestu događaja te dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su se u nedjelju, 4. lipnja ove godine oko 4:30 sati na ulici u Piškorovcu, najprije posvađali 30-godišnjak i 33-godišnjak, a potom se i fizički sukobili.

Nakon sukoba obojica su u čakovečkoj bolnici zatražili medicinsku pomoć. Liječničkim pregledom je utvrđeno kako je u događaju 30-godišnjak teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju, dok je 33-godišnjak lakše ozlijeđen.
Kriminalistička istraživanja kaznenog djela ubojstva u pokušaju se nastavljaju.

Osumnjičeni 50-godišnjak u čakovečkom trgovačkom centru oštetio 30-tak hladnjaka

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Na odjelu kućanskih aparata struganjem pomoću oštrog predmeta oštetio je vrata na 30-tak hladnjaka

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 50-godišnjak sa šireg područja grada Preloga, počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Sumnja se kako je u petak, 29. svibnja ove godine oko 15:30 sati u Čakovcu, Ulici Globetka, na odjelu kućanskih aparata trgovačkog centra, struganjem pomoću oštrog predmeta oštetio vrata na 30-tak hladnjaka raznih marki. Na opisani način oštetio je trgovačko društvo iz Zagreba za više tisuća eura.
Protiv osumnjičenog 50-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Mladi vozač (21) automobila pod utjecajem alkohola (1,55 g/kg) skrivio nesreću u kojoj je ozlijeđena 24-godišnja putnica

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija2.jpg

Vozilom hitne medicinske pomoći u čakovečku bolnicu prevezena je ozlijeđena 24-godišnja putnica

U nedjelju, 4. lipnja 2023. godine oko 2 sata i 30 minuta u Donjem Zebancu dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena 24-godišnja putnica iz osobnog automobila.

“Mladi vozač” rođen 2002. godine, pod utjecajem alkohola od 1,55 g/kg, upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom ulice u naselju Donji Zebanec. Prilikom izlaska iz zavoja zbog neprilagođene brzine izletio je izvan kolnika te prednjim dijelom automobila udario u dvorišnu ogradu, vlasništvo 32-godišnjaka.

Vozilom hitne medicinske pomoći u čakovečku bolnicu prevezena je ozlijeđena 24-godišnja putnica. Težina zadobivenih ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja medicinske dokumentacije.
Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju. Nakon kvalifikacije ozljeda slijedi i pravna kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost mladog vozača).

Upravljao automobilom pod zabranom i pod utjecajem alkohola (2,21 (g/kg) te nakon zaustavljanja vrijeđao policijske službenike

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_2961.JPG

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 47-godišnji vozač kažnjen je ukupnom novčanom kaznom od 2.640 eura

Noćas, 5. lipnja 5 minuta nakon ponoći u Kuršancu, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske zaustavili su 47-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka.

Alkotestiranjem je utvrđeno kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,21 g/kg. Ujedno, provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je kako je upravljao automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja.

Tijekom postupanja 47-godišnji vozač pogrdnim riječima vrijeđao je policijske službenike te je uz primjenu sredstava prisile priveden u službene prostorije Policijske uprave međimurske, a potom i uhićen.

Protiv 47-godišnjaka zbog vrijeđanja policijskih službenika te počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel). Ujedno, zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 47-godišnji vozač kažnjen je ukupnom novčanom kaznom od 2.640 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od šest mjeseci.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis2.jpg

Evidentirane su tri krađe te jedna teška krađa

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri krađe te jedna teška krađa. Izdvajamo dvije krađe u Čakovcu i Pribislavcu.

Na Trgu Republike u Čakovcu ukraden mobitel
U petak, 2. lipnja u poslijepodnevnim satima na Trgu Republike u Čakovcu, nepoznati počinitelj je iz ruksaka, vlasništvo 47-godišnjakinje, ukrao je mobitel. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina eura. Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Iz nezaključane kuće u Pribislavcu ukradena torbica
U razdoblju od 18 sati 3. lipnja i do 17 sati 4. lipnja u Pribislavcu, Ulici bana Josipa Jelačića, nepoznati počinitelj iz nezaključane kuće, ukrao je torbicu u kojoj se nalazio novčanik s novcem, osobnim dokumentima te bankovnim karticama. Materijalnu štetu 43-godišnja vlasnica procijenila je na više stotina eura. Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom. U spomenutim nesrećama 47-godišnja vozačica osobnog automobila lakše je ozlijeđena, dok će težina zadobivenih ozljeda za 24-godišnju putnicu iz osobnog automobila biti poznata nakon zaprimanja medicinske dokumentacije.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,
– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, dvije prometne nesreće,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog vozača, i to kod 21-godišnjeg vozača osobnog automobila u koncentraciji od 1,55 g/kg alkohola. Spomenuti “mladi vozač” skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u nedjelju, 4. svibnja oko 2 sata i 30 minuta u Donjem Zebancu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja